Jadran u zakupu novih hotela ‘bilda’ kapacitete

Autor: Suzana Varošanec , 20. veljača 2020. u 12:35
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Za prvih devet mjeseci 2019.  prihodi od smještaja porasli su za 18% u odnosu na isto razdoblje 2018.

Crikvenička hotelska kuća Jadran, nakon što je u prosincu  zaključila ugovor o dugoročnom kreditu u iznosu od 13,4 milijuna eura u svrhu financiranja investicija, nastavlja započetu poslovnu ekspanziju te je temeljem nekoliko ugovora o zakupu koje su zaključili upravo provela primopredaju zakupljenih smještajnih kapaciteta u nekoliko hotela koji se nalaze u Novom Vinodolskom, Baškoj Vodi te Umagu. Priopćili su to preko Zagrebačke burze dodajući i da je provedenom primopredajom Jadran povećao svoj smještajni kapacitet za 403 smještajne jedinice.

Kao zakupac Jadran tako ulazi u dva hotela u Novom Vinodolskom, odnosno to su hotel Lišanj, kapaciteta 168 smještajnih jedinica i hotel Horizont, kapaciteta 60 smještajnih jedinica.  Također se njihovo poslovanje širi i kroz zakup hotela Noemia u Baškoj Vodi kapaciteta 63 smještajne jedinice te  zakup Garden Palace Resort Bella Natura u Umagu, kapaciteta 112 smještajnih jedinica – apartmana.  Ugovor o zakupu za hotel Lišanj i hotel Horizont, navode, zaključen je na razdoblje od 3 godine počevši od dana zaključenja odnosno primopredaje hotela. Ugovor o zakupu hotela Noemia zaključen je na razdoblje od 15 godina računajući od dana početka zakupa koji počinje teći dana 1. lipnja 2020. Ugovor o zakupu kompleksa Garden Palace Resort Bella Natura zaključen je na razdoblje od 10 godina računajući od dana početka zakupa koji počinje teći dana 01. travnja 2020. godine.

Prema zadnjim pokazateljima u razdoblju od siječnja do rujna 2019. ostvarili su ukupne poslovne prihode u iznosu 101,3 milijuna kn, što je 22% više od ostvarenog u istom razdoblju prošle godine.  Za prvih devet mjeseci 2019.  prihodi od smještaja porasli su za 18% u odnosu na isto razdoblje 2018., pri čemu posebno treba naglasiti rast prihoda u kolovozu kada su svi novo renovirani kapaciteti bili u funkciji te je ostvaren rast prihoda smještaja od 37%. U prva tri kvartala prihodi od najma porasli su 51% u odnosu na raniju godinu, a rast prihoda u najvećoj je mjeri rezultat novog investicijskog ciklusa, koji je, uz povećanje konkurentnosti tj. podizanja kvalitete objekata i usluga, omogućio povećanje cijena.

Komentirajte prvi

New Report

Close