Izvozni ugovori vrijedni preko 45 mil. kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2013. u 22:00
Gordana Kovačević, pred. Uprave

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je nove poslove na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Kosova.

S kosovskim operatorom Ipkom Ericsson Nikola Tesla je potpisao okvirni ugovor kojim se definiraju strateški odnosi za sljedeće vremensko razdoblje.

Također, u tijeku je realizacija ranije ugovorenih projekata o hardverskoj i softverskoj nadogradnji pojedinih čvorova postojeće mreže odnosno modernizaciji elemenata mreže koji su u Ipkovoj mobilnoj mreži zaduženi za prijenos podataka, kao i uvođenju novih WiFi rješenja. Na bosansko-hercegovačkom tržištu Ericsson Nikola Tesla nastavio je suradnju s HT Mostarom. S ovim je operatorom ugovoreno proširenje radijskog dijela mreže te isporuka radio linkova, (Ericssonovo Mini Link rješenje) za njihovo povezivanje. Na tržištu Crne Gore s operatorom Crnogorskim Telekomom potpisan je novi višegodišnji ugovor kojim se definira suradnja u modernizaciji paketske jezgrene mreže ovog operatora. Realizacijom ugovora ovaj crnogorski operator će prvi u Deutsche Telekom grupi imati implementirano najmodernije Ericssonovo Packet Core rješenje koje će njegovim korisnicima omogućiti još veće brzine prijenosa podataka.

S Crnogorskim Telekomom dogovoren je i niz projekata nadogradnje postojećih čvorova u mobilnoj i fiksnoj mreži. Gordana Kovačević, predsjednica Uprave Ericsson NT-a komentirala je potpisane ugovore: "Raduje me nastavak dobre poslovne suradnje s našim partnerima i kupcima u regiji. Implementacija naših rješenja za korisnike navedenih operatora predstavlja korak prema umreženom društvu u kojem će sve što ima koristi od povezivanja biti umreženo. U narednom razdoblju očekujemo otvaranje i kosovskog tržišta za nove mobilne tehnologije budući je Kosovo još uvijek jedina europska zemlja gdje ne postoji 3G signal". 

Komentirajte prvi

New Report

Close