Parfumer iz Čakovca ‘izrudario’ prvi Bitcoin parfem u svijetu

Autor: Ivan Tominac , 20. siječanj 2021. u 15:36
Svi primjerci bit će numerirani serijskim brojem B300 – B2100, bit će 2100 bočica od 50 ml i jedan od čak 210 l/PD

Radi se o procesu stvaranja koji rabi šest godina. Parfeme ostavlja u rudarskim oknima da im priroda podari note koje nitko ne može stvoriti.

Bitcoin parfem dočarava budućnost, slobodu, nesputanost, smirenost, odlučnost i nedodirljivost. Kreiran je s 20 posto esencija i smješten u ručno rađenu kutiju od kože i drveta. Riječ je o prvom takvom parfemu u svijetu, a kreirao ga je parfumer iz Čakovca i vlasnik brenda Levy Dejan Levačić.

Uza sve tvari koje koriste kreatori parfema, kao što su ulja, alkohol, esencije, cvijeće i biljke, prilikom samog procesa, smatra naš sugovornik, najbitnija je mašta o onim mjestima, događajima, trenucima i biljkama koje su nespojive i koje se mogu dočarati putem postupaka koje nitko ne upotrebljava.

Sasvim slučajno

Ovaj put želja je ispričati priču koja će dočarati moć novca i transakcija koje će se pojaviti u budućnosti, a da ne bude nešto već viđeno kao što su parfemi koji nose imena raznih svjetskih valuta. Note parfema ostale su, kaže Levačić, tajna, a u ponudi će biti 2100 primjeraka edicije 50 mililitara te jedan od 210 litara.

“Sasvim slučajno prijatelj mi je skrenuo pažnju na bitcoin. Nakon nekoliko dana istraživanja, uvidio sam da samo bitcoin ima identičan način stvaranja, kao što i ja kreiram parfeme.

Radi se o mom jedinstvenom procesu stvaranja koji koristim posljednjih šest godina. Parfeme ostavljam u rudarskim oknima kako bi im priroda podarila note koje nitko ne može stvoriti”, rekao nam je majstor “artisan” zanatskih parfema Dejan Levačić.

Prisjetimo se, on je, između ostalog, vlasnik licence kojom potvrđuje obaranje Guinnessova rekorda za najveći svjetski parfem, surađivao je s nekoliko turističkih zajednica, a svoj rad nastoji pretočiti i u oazu svih zaljubljenika u dobar miris.

Interes za kreiranjem parfema datira u 1985., kad je u 5. razredu osnovne škole počeo odlaziti u Plivu gdje mu je majka Zlatica bila zadužena za proizvodnju kozmetike.

Svaki trenutak provodio je s njom i upijao znanja koja ga danas čine stručnjakom parfumerom, ali i osobom sposobnom razmišljati izvan okvira. Tako je nastao i Bitcoin parfem. Prvi primjerak Levačić je kreirao 2015. kada je vrijednost ove virtualne valute bila 300 dolara.

Šest godina nakon

Danas, šest godina nakon, bitcoin je prihvaćen kao siguran, brz i neupitan način plaćanja te se njime koriste veliki investicijski ulagači, svjetske banke i osiguravajuće kuće. Posljednjih mjeseci vrijednost mu opet vrtoglavo raste, prošli tjedan dosegnula je više od 40.000, a jučer ga se tržilo po 37.120 dolara.

“Bitcoin sam odabrao zato što samo on posjeduje jedinstvenu priču rudarenja nove vrste zlata, koje će u budućnosti svima omogućiti plaćanje i korištenje valute na dosad neviđen način. PayPal je omogućio da 346 milijuna korisnika svakodnevno koristi bitcoin”, dodao je Levačić.

Svi parfemi bit će numerirani serijskim brojem B300 – B2100 max, a dodana vrijednost parfema identična je kupnji umjetničke slike koja će ubuduće vrijednost višestruko povećavati.

“Zamislite nekog u Washingtonu tko razmišlja o kupnji bitcoin parfema, a da to odradi samo u par sekundi putem mobitela i izvrši plaćanje bitcoinom bilo kome u svijetu. U ovom slučaju, parfem će se moći dobaviti na stranici levy.hr”, zaključio je parfumer Dejan Levačić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prvo – potvrđeno, objava nakon zabrane Državnog inspektorata – sanitarne inspekcije:

https://mirisna.com/2019/10/18/parfemskom-prevarom-u-europski-parlamen/

A onda ovdje članak, pa ovo:

https://mirisna.com/2021/01/22/bitcoin-parfem-podzemno-i-potresno/

Sramota, bolno potresna.

Objava čeka odobrenje

New Report

Close