Iz Agrokora staju na kraj spekulacijama: Objavljeni ugovori o roll-up kreditu i naknadama agentu

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2018. u 17:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U skladu s najavom izvanrednog povjerenika Fabrisa Peruška izvanredna uprava Agrokora danas je objavila dokumete koji su dostavljeni i Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Objavljen je Ugovor o najstarijem kreditu u pročišćenoj verziji. To znači da su u dokument uključene sve izmjene i dopune iz svih ankesa koji su skopljeni do danas. Također, objavljen je i Ugovor o naknadi za poslove agenta zajmodavaca po vjerovnika Ugovoru o najstarijem kreditu. Riječ je o agentu, Madison Pacific Trust Limited,  čija je uloga u ovakvim aranžmanima administrativno tehničke naravi i potrebna da bi se koordinirao veliki broj nepovezanih međunarodnih vjerovnika (njih preko 40) koji sudjeluju u Ugovoru, te pojednostavile procedure vezane uz provedbu Ugovora.

Također, uloga agenta je i da sudionike aranžmana obavještava o statusu Ugovora i svim promjenama vezanima uz njega što je uvriježena međunarodna praksa pri ovakvim poslovima.

U Ugovoru o najstarijem kreditu navedeni su inicijalni zajmodavci, a istom su kasnije pristupili i drugi.

Ugovor možete pročitati OVDJE.

Komentari (2)
Pogledajte sve

POŠTOVANI – potpuno me iritira činjenica da su u nagobi i pregovorima zanemareni udjeli u vlasništvu pojedinih dijelova koncerna , stoga se postavlja pitanje zakonitosti postupanja UPRAVITELJA – TZV. IZVANREDNOG POVJERENIKA , i to u načinu davanja jamstava stranim kreditorima , jer npr. LEDO d.o.o. nije u Večinskom vlasništvu Agrokora !!!!!!!
DAKLE – NA DAN STUPANJA NA SNAGU tzv . LEX AGROKORA , većinski udio u LEDO d.o.o. imaju mali dioničari sa udjelom većim od 51% , dok Agrokor posjeduje 48% dionica , iz postoječih podataka proizlazi da je putem LEXa napravljeno nezakonito izvlaštenje fizičkih i pravnih osoba , a bez ovlasti u skladu sa postoječim zakonskim propisima i Ustavom RH ….stoga gore navedeni podaci postaju osnova za TUŽBE i pregovore u nagodbi , jer je barem što se LEDA tiče napravljena OTIMAČINA poput one iz 1945 god , kako je RH članica EU TAKOVO postupanje nije u skladu sa EU ZAKONIMA I država članica bit će prisiljena nadoknaditi štetu iz proračuna , asve zbog LEXa !!

L.P.

nek! nek su ga objavili! nece njima niko govorit što i kako moraju!

New Report

Close