Telekomunikacijski operater koji postoji više od 15 godina pripaja se Hrvatskom Telekomu

Autor: Tanja Ivančić , 04. listopad 2023. u 07:00
Iskon je i do sada bio u vlasništvu HT Grupe, no kao zasebna i samostalna tvrtka/D. Puklavec/PIXSELL

Trenutačno je u postupku upis prijenosa dionica u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu.

Iskon Internet, telekomunikacijski operator koji postoji više od 15 godina na tržištu, početkom 2024. u potpunosti će biti pripojen Hrvatskom Telekomu.

Iskon je i do sada bio u vlasništvu HT Grupe, no kao zasebna i samostalna tvrtka, a sada će ostati samo brend za korisnike.

“Hrvatski Telekom nastavlja transformaciju operativnog modela te je nakon pribavljenih korporativnih odobrenja započeo postupak pripajanja društva Iskon Internet Hrvatskom Telekomu”, priopćili su iz HT-a.

Dodatno navode: “Ciljani je datum stupanja pripajanja na snagu 1. siječnja 2024. godine, pri čemu je predviđeno da Iskon Internet nastavlja djelovati kao zaseban brend unutar Hrvatskog Telekoma, ali s vlastitom ponudom, podrškom i svim ostalim komercijalnim uvjetima koji se neće mijenjati za korisnike”.

Iz HT-a pojašnjavaju: “Iskon Internet je dioničko društvo čiji je 100-postotni vlasnik HT holding, društvo u 100 postotnom vlasništvu Hrvatskog Telekoma”.

Stoga je sklopljen Ugovor o prijenosu dionica između Iskona, odnosno HT holdinga i HT-a. Trenutačno je u postupku upis prijenosa dionica u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close