Irački naftaš dogovorio milijunski posao sa zagrebačkom tvrtkom

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2014. u 13:17
Thinkstock

Prošli tjedan potpisan je 250 mil. eura težak ugovor s tvrtkom Monter.

U Zagrebu je prošli tjedan irački biznismen Ali Al-Rakibi potpisao 250 milijuna eura težak ugovor s hrvatskom tvrtkom Monter. Rakibi je vlasnik i direktor iračke naftne kompanije Atta Althamaer CO čije je sjedište u Dubaiju. Njegovo je bogatstvo procijenjeno na dvije milijarde dolara, što dokazuje i nakitom – zlatni rolex i sunčane naočale vrijedne su, prema njegovoj procjeni, oko 80 tisuća eura. Kaže da u Iraku ima posla za hrvatske tvrtke, piše Večernji list.

Potpisivanje ugovora s Monterom na pet godina u vrijednosti od 250 milijuna eura samo je početak naše suradnje – kaže Al-Rakibi.

Monter bi trebao u Iraku izvesti radove na plinskim i naftnim postrojenjima te montaži magistralnih cjevovoda. Al-Rakibi kaže kako je velik doprinos realizaciji ovog posla dao šeik Fares, savjetnik za iračko tržište koji živi u Hrvatskoj.

Osim s Monterom, Al-Rakibi je razgovarao s još desetak tvrtki u Hrvatskoj i nada se skorašnjoj suradnji. Kaže da će u srpnju ponovno doći u Hrvatsku i nada se potpisati nove ugovore.  "Mi u Iraku odavno težimo da ponovno dovedemo tvrtke s prostora bivše Jugoslavije, a pogotovo iz Hrvatske jer one su i prije u Iraku gradile infrastrukturu i ostavile dobar trag. Potpisivanje ugovora s Monterom na pet godina u vrijednosti od 250 milijuna eura samo je početak naše suradnje" – kaže Al-Rakibi.

Komentari (5)
Pogledajte sve



Ovo vjerujem 100%. Došao iračanin i dao ugovor od 250ME…Moš mislit, koja propaganda!!!

ako tvoji partijci ne znaju ugovarati poslove, to ne znači da su svi u našoj domovini nesposobni [emo_smijeh]
[/quote]
Čiji partijci, koji posaao? Ovo sugeriranje je nezrelo pa čak i za dječačića od 16 godina….

još kad bi znali o kojem je to točno Monteru riječ….kakav površni članak

[emo_smijeh][emo_smijeh]i još to javno objavio[emo_smijeh]koja smijurija od portala!ovo ne puše više ni djeca u predškolskoj[emo_zloban]


Ovo vjerujem 100%. Došao iračanin i dao ugovor od 250ME…Moš mislit, koja propaganda!!!

ako tvoji partijci ne znaju ugovarati poslove, to ne znači da su svi u našoj domovini nesposobni [emo_smijeh]

New Report

Close