Ingra: Sa Đ.Đ Holdingom dobro surađujemo, tražimo nova rješenja

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2012. u 14:51
PXL

Nakon završetka neuspjele ponude za preuzimanje Ingra se oglasila.

Nakon završetka neuspjele ponude za preuzimanje Ingra je putem Zagrebačke burze izvijestila da je s Đuro Đaković Holdingom d.d. imala dobru poslovnu suradnju prije i nakon 90-ih te vjeruje da  će se ta suradnja nastaviti bilo u pogledu rada na zajedničkim projektima ili sudjelovanjem u vlasničkoj strukturi Ingre.

"Društvo radi na alternativnom rješenju kako bi prebrodilo krizu koja je uzdrmala hrvatsko gospodarstvo, a naročito građevinski sektor. Društvo neće posustati od potpunog restrukturiranja tvrtke jer ima dobre mogućnosti za ugovaranje novih poslova u inozemstvu – Alžiru, Bliskom istoku i Rusiji, te na taj način može pridonijeti jačanju hrvatskog izvoznog potencijala. Ingra je u inozemstvu i dalje prepoznatljivi hrvatski brend koji jamči visoku kvalitetu zahtjevnih investicijskih projekata", poručuju.

Iz Ingre također poručuju da su u potrazi za odgovarajućim investitorima koji bi dokapitalizirali tvrtku. Za početak, prema skupštinskoj odluci od 22. prosinca 2010. godine Ingra može povećati temeljni kapital za iznos od 135.452.000 kuna i radit će u tom smjeru za što se vjeruje da postoji interes određenih domaćih i stranih investitora. 

Komentirajte prvi

New Report

Close