Ingemark vodeća hrvatska softverska tvornica

Autor: Bernard Ivezić , 17. prosinac 2019. u 22:00
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Amerikanci usporedili 15 domaćih IT tvrtki.

Ingemark je, prema istraživanju američke B2B rejting kompanije Clutch, vodeća agencija za razvoj softvera u Hrvatskoj. U ocjenjivanje je uključeno 15 tvrtki koje proizvode softver, mahom po narudžbi, i to uz različiti stupanj fokusa od strogo nišnih igrača do onih koji preuzimaju projekte na različitim tehnologijama, u različitim segmentima i industrijama. Jurica Mikulić, član Uprave zadužen za razvoj poslovanja Ingemarka kaže da će im ovo priznanje pomoći da dođu do novih klijenata. “Otprije smo pouzdan razvojni partner za Siemens, Sberbank, Konzum, Agrokor tj. danas Fortenovu, New York Genome Center, T-Com i Adris, a od ove godine i VMware te su nam nakon priznanja Clutcha počele pristizati ponude za suradnju iz SAD-a gdje nas vide kao potencijalnog partnera za outsourcing”, kaže Mikulić.

Zagrebačka softverska tvrtka Ingemark u Clutchovu se kvadrantu softverskih razvojnih tvrtki u Hrvatskoj nalazi najbolje pozicionira u kvadrantu tržišnih lidera, odnosno ima najbolji omjer isporuka i nišnog fokusa. Uz mnogo širu ponudu, ali i s daleko najboljom ocjenom u isporukama Clutchovim kvadrantom dokazanih igrača dominira Infinum.

Na popisu se nalazi još niz softverskih razvojnih studija iz Hrvatske. Među inima, Daxima, Keeper Solutions, Q agency, Agency04, ABC Tech Group, Machinery, Cinnamon Agency, Undabot, Clover Studio, Delta Reality, MI DIGITAL, Software Sauna i Digihey.

Komentirajte prvi

New Report

Close