Infobip objavio novu veliku akviziciju, treću po redu u sedam mjeseci

Autor: Lucija Špiljak , 06. svibanj 2021. u 10:42
Silvio Kutić, Infobip / PD

Akvizicija objedinjuje snage obiju kompanija u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji uz još potpuniji portfelj rješenja.

Vodnjanski IT div Infobip objavio je novu, treću po redu akviziciju u samo sedam mjeseci. Ovaj put riječ je o irskoj IT kompaniji Anam Technologies, vodećem svjetskom pružatelju SMS firewall usluge.

Infobip i Anam zajedno će pružati tenhnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući 64% mobilnih uređaja na svijetu.

Vrijednost akvizicije ostaje nepoznata, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa.

‘Učvrstili smo lidersku poziciju’

Kako ističu iz Infobipa, akvizicija objedinjuje snage obiju kompanija u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji uz još potpuniji portfelj rješenja od kojeg će benefite imati i mobilni operateri i krajnji korisnici. Anamov tim pridružuje se Infobipovom odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operaterima.

Njihovi poslovni korisnici imat će tako na raspolaganju kvalitetniju i sveobuhvatniju ponudu, koja uključuje neprekidnu 24/7 stručnu podršku, detaljniju analitiku i preciznije izvještavanje, uz još veći broj direktnih konekcija prema mobilnim operaterima diljem svijeta.

“Akvizicijom Anama učvrstili smo lidersku poziciju u pružanju visoke razine sigurnosti i zaštite poruka mobilnim operaterima te im pomogli u povećavanju vrijednosti unutar vlastitog sektora, ali i unaprjeđenju odnosa s krajnjim korisnicima. Veselim se našim zajedničkim budućim uspjesima”, izjavio je izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić.

Infobipova komunikacijska platforma mjesečno obrađuje više od 14 milijardi korisničkih interakcija koje se odvijaju kroz cijeli niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja svijeta.

Dvije najbolje messaging tvrtke na jednom mjestu

FOTO: Infobip

Poslovni korisnici obiju kompanija imat će na raspolaganju bogatu ponudu usluga, povezano rješenje za vrhunsko iskustvo krajnjih korisnika te kvalitetnije rješenje monetizacije A2P (Application-to-Person) prometa. Obje kompanije zajedničkim snagama sada pružaju najpotpuniji opskrbni lanac na globalnoj razini u A2P SMS segmentu.

Uzbuđenje dijele i u Anamu, čiji je izvršni direktor Darragh Kelly istaknuo kako je ova akvizicija potvrda važnosti mobilnih poruka u rastućem digitalnom okruženju.

“Sigurnost i integritet mobilnih mreža ključni su dijelovi ekosustava razmjene poruka. Da bi industrija nastavila rasti, potrebno je, s jedne strane, da kanal za razmjenu poruka bude uspješno obranjen od neželjenih poruka i prevara, a da s druge strane pozicija mobilnih operatera, poslovnih subjekata i krajnjih korisnika bude zaštićena. Smatramo da to ostvarujemo upravo ulaskom u Infobip obitelj, čime se na jednome mjestu okupljaju dvije najbolje messaging tvrtke u segmentu sigurnosti A2P komunikacije. Naš zajednički portfelj proizvoda pruža rijetku i iznimnu ponudu mobilnim operaterima. Pridruživanjem Infobipu namjeravamo nastaviti svoj rast i korisnicima pružati dodanu vrijednost“, poručio je Darragh Kelly, izvršni direktor Anama.

Obje kompanije su konstantno u najvišem rangu globalnog ROCCO izvještaja u segmentu A2P SMS Firewall usluga i dobitnice su Juniperovih Future Digital Awards nagrada. Iz tvrtke ističu i kako Infobip i Anam dijele iste vrijednosti i kulturu koja se zasniva na timskom duhu i inovaciji s jakim fokusom podjednako na iskustvo zaposlenika, ali i korisnika.

Podsjetimo, Infobipu je prije manje od mjesec dana preuzeo vodeću regionalnu tehnološku konferenciju Shift, a 2020. zaključili su sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke Open Market, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close