Ina i Janaf ugovorili transport i skladištenje nafte

Autor: Darko Bičak , 26. siječanj 2023. u 22:00
Uz Inu, Janaf je sklopio ugovore o transportu s NIS-om i Molom/G. Kovačić/PIXSELL

Predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić istaknuo je da je ovo nastavak suradnje s njihovim dugogodišnjim partnerom, tvrtkom INA.

Jadranski naftovod sklopio je s INA-om Ugovor o transportu nafte za količinu od minimalno 1,6 milijuna tona do maksimalno 2,16 milijuna tona nafte na dionici Omišalj – Rafinerija Rijeka.

Ugovor se odnosi na razdoblje do 31.12.2023. godine. Istodobno je sklopljen i Ugovor o skladištenju sirove nafte u razdoblju do 31.12.2025. godine koji obuhvaća kapacitete od 79.385 m³ na Terminalu Omišalj i od 70.000 m³ na Terminalu Sisak.

Predsjednik Uprave JANAF-a Stjepan Adanić istaknuo je da je ovo nastavak suradnje s njihovim dugogodišnjim partnerom, tvrtkom INA.

“Još jedan u nizu sklopljenih ugovora s početkom 2023. govori nam o tome kako možemo s razlogom očekivati uspješnu poslovnu godinu, ali i, još važnije, kako sa spremnošću prihvaćamo stratešku ulogu jedne od bitnih sastavnica energetske stabilnosti Hrvatske i EU”, kazao je Adanić te dodao da kontinuirano proaktivno djeluju kako bi bili spremni odgovoriti na sve potencijalne energetske izazove.

Iz JANAF-a su istakli da je sigurnost opskrbe i poslovanja njihovih poslovnih partnera u ovim izazovnim vremenima apsolutni imperativ. Za predstojeće razdoblje JANAF je već sklopio ugovore o transportu s NIS-om i Molom te ugovore o skladištenju s Agencijom za ugljikovodike, Molom i Litascom.

Komentirajte prvi

New Report

Close