IN2 grupa s novim strateškim partnerom kreće u internacionalnu ekspanziju

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2018. u 08:50
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tvrtka Vela Operating Group, u vlasništvu kompanije Constellation Software Inc., preuzela je hrvatskog proizvođača softvera i pružatelja informatičkih usluga, IN2 Grupu.

Kompanija Constellation Software Inc. sinoć je objavila da je tvrtka u njenom vlasništvu, Vela Operating Group, odnosno njezina podružnica Aquila Software preuzela IN2 grupu, jednu od vodećih softverskih tvrtki u regiji.

Constellation Software je globalna grupa, sa sjedištem u Torontu, u Kanadi. Utemeljena je 1995. godine. Putem organskog rasta i akvizicija izrasla je u kompaniju koja broji više od 13.000 zaposlenika, u više od 200 tvrtki na pet kontinenata. Constellation Software preuzima tvrtke s potencijalom rasta ili tvrtke koje su već ostvarile vodeći položaj u razvoju softvera za razne industrije.

>> "S jakim ulagačem iz Kanade pregovaram o prodaji IN2"

Mike Byrne, izvršni direktor tvrtke Aquila Software, komentirao je:

„Preuzimanje tvrtke IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rješenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je tvrtka IN2 ostvarila u posljednjih 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignućima u regiji.”

Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2 izjavio je:

„IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki. Svojim rastom sudjelovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji te smo svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno – naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti.“

 

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ante, svaka cast i zelim ti puno srece i mirnog zivota u “penziji”. uvjeren sam da je ova prodaja sasvim suprotna nasim “hr” preuzimanjima” gdje je ulagace zanimalo samo trziste, te da si zastitio zaposlene.
jos jednom hvala i znaj da je bilo vise takvih kao ti ne bi danas bili ovo sto smo postali.

New Report

Close