IMR-u 2 milijuna eura za servis petrokemijskih postrojenja

Autor: Agencija VLM , 06. listopad 2014. u 13:29
Thinkstock

Ovaj ugovor dokaz je da se uz dobru organizaciju i otvorene granice uistinu može bezgranično poslovati diljem Europe, istaknuo je Đuro Božanović, direktor tvrtke IMR Hamburg za područje jugoistočne Europe.

Nakon nekoliko odrađenih manjih projekata na poslovima inženjeringa i montaže na području petrokemijske industrije, njemački partneri dodijelili su slavonskobrodskoj tvrtki IMR Hamburg više od dva milijuna eura vrijedan ugovor u održavanju nekoliko petrokemijskih postrojenja na području ove zemlje.

Ova tvrtka donedavno je bila specijalizirana isključivo za inženjering, montažu i servisiranje cjevovoda u izgradnji i remontu termoelektrana. U posljednje vrijeme, međutim, proširili su spektar djelatnosti te uz značajna ulaganja u edukaciju inženjera i pomlađeni menadžment razvili se u tvrtku koja klijentima može osigurati montažu industrijskog, energetskog, petrokemijskog ili nekog drugog sektora sistemom ključ u ruke.

– Zasluge za potpisivanje novih ugovora najviše pripadaju našim inženjerima, poslovođama i kvalificiranim djelatnicima, koji su na ovaj način dokazali da u Hrvatskoj još uvijek postoji mnoštvo potencijala u branši strojarskih montaža – kaže Tomislav Kadić, menadžer u IMR-ovoj minhenskoj podružnici. Proširivanje spektra djelatnosti na druge sektore na već dobro uhodanom njemačkom, ali i drugim europskim i svjetskim tržištima, Brođanima će donijeti i otvaranje novih radnih mjesta.

– Ovaj ugovor dokaz je da se uz dobru organizaciju i otvorene granice uistinu može bezgranično poslovati diljem Europe. Zaposlenjem novih dvadesetak radnika iz Hrvatske sigurni smo u još kvalitetnije izvedbe naših ugovora – ističe Đuro Božanović, direktor tvrtke IMR Hamburg za područje jugoistočne Europe.

Komentirajte prvi

New Report

Close