Imaju jedini hrvatski dermokozmetički proizvod širokog spektra, bez THC-a

Autor: Marta Duić , 20. rujan 2021. u 14:15
Projekt vodi Andrea Gudac, veterinar Igor Benčić radi na razvoju proizvoda za životinje/PD

Oba se proizvoda rade u RH, od organske sirovine. Još je uvoze, ali vjeruju da će nova regulativa omogućiti i kupnju u nas.

Posljednjih dana kolovoza predstavljeno je ulje s CBD-om (kanabidiol) i CBG-om (kanabigerol) namijenjeno životinjama.

Proizvođači su istarski veterinar Igor Benčić i tvrtka Canna Trade iz Poreča na čelu s Karlom Kovačićem. Ovo ulje registrirani je hrvatski dermokozmetički proizvod, veganski, laboratorijski testiran, bez glutena i alergena, te bez udjela THC-a (psihoaktivna tvar iz konoplje).

“S obzirom na to da godinama pratimo istraživanja u području konoplje i kanabinoida, te surađujemo s tvrtkama koje rade istraživanja, nije bilo teško odrediti u kojem smjeru idemo”, ističe voditeljica projekta Andrea Gudac.

Što pouzdaniji sastav

Dok su svi koncentrirani na tzv. Full spectrum ulja u čijim je proizvodima ekstrakt konoplje koji se rastapa u bazi nekog drugog ulja (konopljino, maslinovo), oni su se odlučili za Broad spectrum.

“VetHealth je Broad spectrum gdje je točna količina određenih kanabinoida stavljena u bazu kako bi sastav proizvoda bio što pouzdaniji. Dok Full spectrum sadrži do 0,2 posto THC-a, Broad spectrum ga nema, tj. on je THC free. VetHealth je trenutačno jedini Broad spectrum u Hrvatskoj, s 8, 16 i 24 posto kanabidiola i kanabigerola.

U samoj formulaciji sudjelovao je Igor Benčić koji je od početka sudjelovao u projektu i shvatio dobrobiti kanabinoida. Tako je on prvi veterinar u Hrvatskoj koji je uveo Broad spectrum u cjelovitu terapiju kod životinja”, objašnjava Gudac.

VetHealth kao proizvod u distribucijskom dijelu preuzela je Phoenix farmacija, jedna od najvećih veterinarskih veledrogerija. U suradnji s njima educiraju i veterinare kako najbolje odrediti terapije te prepoznati radi li se o cjelovitoj ili potpornoj terapiji.

U maloprodaji VetHealth se može naći na policama trgovina Zoo City u svim većim gradovima.

I pomaže, ne samo da njeguje

Oil n more kozmetički je dio priče proizvođača Canna Trade, točnije ulje s CBD-om namijenjeno beauty svijetu. Nakon što je nekoliko poznatih brendova na velika vrata uvelo kreme, losione, paste za zube s konopljom, shvatili su kako nedostaje nešto što zaista sadrži CBD.

“Ako trebamo nešto za nokte, a trebamo spriječiti problem, onda ćemo staviti nešto što i pomaže, a ne da samo njeguje. Osim što njeguje nokte, odličan je za masažu ruku i stopala te je djelotvoran u suzbijanju gljivica na noktima. Naše ulje sadrži isključivo organske i sirove materijale, a proizvedeno je po GMP standardu što znači da je potpuno siguran za ljudsku upotrebu”, kaže Gudac.

Prisutni su na domaćem tržištu, a u pregovorima su za izlazak u Europu – Švicarsku, Austriju, Češku i Poljsku. Oba se proizvoda rade u Hrvatskoj, a sirovinu nabavljaju isključivo organsku i certificiranu kod ovlaštenog distributera.

“Zasad sirovinu nismo u mogućnosti kupovati u Hrvatskoj, no nadamo se da će nam nove regulative uskoro omogućiti i takvo nešto. Projekt VetHealtha je već zahtijevao veliko ulaganje, te je sam proces trajao godinu i pol dana.

Oil n More je noviji projekt i tek je ugledao svjetlo dana, no to ne znači da nemamo velike planove za njega. Nakon njega slijede dodatni popratni proizvodi za njegu lica nakon tretmana obrva i trepavica te njegujuća krema.

Rad na novoj liniji je investicija koja će se provući na 2021. i 2022. godinu. Osim plasmana proizvoda želimo se fokusirati na edukaciju, a tu podrazumijevamo predavanja, ali i kongrese za veterinarsku struku. Jer osim u proizvode i projekte vjerujemo i ulažemo u znanje”, poručuje Andrea Gudac.

Komentirajte prvi

New Report

Close