Imaju čak 1100 dućana diljem Hrvatske: Preuzimanjem lokalnih marketa stigli su do 5500 djelatnika

Autor: Poslovni.hr , 29. ožujak 2023. u 10:00
FOTO: Studenac

Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj, svečano je otvorio svoju preuređenu prodavaonicu u Omišu, jednu od najznačajnijih i najvećih prodavaonica koja se nalazi u sklopu zgrade u kojoj je i uprava kompanije.

Riječ je o prodavaonici koja posluje u sklopu zgrade u kojoj je i sjedište kompanije, a koja je s preuređenjem dobila potpuno novi, suvremeni vizualni identitet te je obogaćena novim uslugama poput bistroa s gotovim kuhanim i pečenim jelima, mesnice, vinoteke, ribarnice, pekare, slastičarnice Stari brend i dječjeg kutka čime će se iskustvo kupaca učiniti još ugodnijim i sadržajnijim.

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Na današnji Studenac, trgovinu-susjed koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018. kada počinje transformacija poslovanja popraćena akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i Sonika 2019. lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status utvrđuje 2021. preuzimanjem lanca Bure Trgovina, a važan poslovni iskorak iste godine čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Dodatno, u 2022. Studenac preuzima Pemo, Kordun, Duravit i lanac Lonia te je sada prisutan u 17 županija i Zagrebu.

Studenac trenutačno zapošljava više od 5500 djelatnika, ima više od 1000 prodavaonica te je među vodećim maloprodajnim lancima u Hrvatskoj.

Prema Fininim podacima, 2021. je Studenac ostvario 2,3 milijarde kuna prihoda, što ga svrstava na sedmo mjesto trgovačke ljestvice po prihodima, a 2020. godine bio je na 1,85 milijardi kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close