IGH u tri mjeseca potpisao čak 65 novih ugovora vrijednih više od 30 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. prosinac 2020. u 12:31
Robert Petrosian

Ugovori o kojima govorimo vezani su za sve vrste usluga koje IGH pruža u Republici Hrvatskoj i inozemstvu.

Institut IGH u petak je objavio da je u zadnja tri mjeseca, odnosno od početka rujna do danas potpisao ukupno 65 novih ugovora, čija je ukupna vrijednost više od 30,5 milijuna kuna.

U priopćenju o trendu ugovaranja novih poslova, iz Instituta IGH ističu kako su ti ugovori u zadnja tri mjeseca potpisani “usprkos smanjenom obujmu nuđenja i ugovaranja poslova zbog cjelokupne situacije s pandemijom koja je zahvatila sve gospodarske grane, pa tako i građevinu”.

Po podacima iz priopćenja, najveća je vrijednost pojedinačnog ugovora pet milijuna kuna, a riječ je o ugovoru potpisanom s tvrtkom Elektroprojekt u okviru izrade glavnog projekta Hidroelektrane Senj 2.

Institut IGH je, naime, sredinom listopada objavio da će za taj projekt, kao nominirani podugovaratelj Elektroprojekta u glavnom ugovoru sklopljenim s Hrvatskom elektroprivredom (HEP) kao krajnjim naručiteljem, obavljati usluge vođenja i izrade svih geomehaničkih istraživanja definiranih zadatkom i programom istražnih radova.

Uz taj projekt, Institut IGH u današnjem priopćenju izdvaja još četiri vrijednosno veća ugovora.

Tako izdvajaju ugovor o izradi projekata i druge projektne dokumentacije za izgradnju i modernizaciju drugog kolosijeka na pružnoj dionici Križevci-Koprivnica-granica RH, koji je sklopljen s tvrtkom Cengiz Insaat Sanayi Ve Tickaret, a vrijednost mu je nešto veća od 3,6 milijuna kuna.

Institut IGH će raditi i na izmjenama i dopunama lokacijske dozvole s provedbom geodetskih i geotehničkih istražnih radova, izmjenom glavnih projekata i ishođenjem građevinskih dozvola za obilaznicu Vukovara, a temeljem ugovora sklopljenog s Hrvatskim cestama, koji je vrijedan oko 3,6 milijuna kuna.

Izdvajaju i projekt “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice”, za što je oko 2,9 milijuna kuna vrijedan ugovor sklopljen s tvrtkom Našički vodovod, kao i ugovor o nadzoru nad rekonstrukcijom prometnih površina i kolosijeka na području teretne luke – Bazen Rijeka, sklopljen s tvrtkom Luka Rijeka i vrijedan nešto više od 2,6 milijuna kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Vijest je da IGH ima ugovore od 500.000kn?

New Report

Close