IGH s novom direktoricom omaškom u kratku blokadu

Autor: Suzana Varošanec , 04. svibanj 2023. u 07:00
Nova direktorica Senka Žaja imenovana je 19. travnja, u razdoblju kada je u sektoru financija značajno povećan opseg posla/S. B. Babić/PIXSELL

U IGH-u navode da uspješno poduzimaju brojne mjere s ciljem unaprjeđenja poslovanja te se u tom svjetlu “može promatrati i promjena na poziciji financijskog direktora”.

Novo upadanje Instituta IGH-a u blokadu, jučerašnju kompanijsku objavu na Zagrebačkoj burzi, bit će očito kratko.

Vjerovnik koji je račun doveo u ‘crveno’, neslužbeno se i naplatio za usluge leasinga vozila, a prema obavijesti razlog su bile smetnje u komunikaciji uslijed kadrovskih promjenama na poziciji financijskog direktora.

U IGH-u navode da uspješno poduzimaju brojne mjere s ciljem unaprjeđenja poslovanja te se u tom svjetlu “može promatrati i promjena na poziciji financijskog direktora”.

“Nova financijska direktorica Senka Žaja imenovana je 19. travnja, u razdoblju kada je u sektoru financija značajno povećan opseg posla zbog predaje GFI-ija, što je tranziciju na čelnoj poziciji učinilo dodatno zahtjevnom”, stoji u odgovoru na naš upit u kojem iz IGH-a naglašavaju da uredno podmiruju obveze prema zaposlenicima i dobavljačima, ali je zbog omaške propušteno plaćanje dospjele redovite obveze prema jednom od dobavljača.

U 1. kvartalu IGH je ostvario pozitivne rezultate čime se nastavljaju trendovi iz 2022. Za izvješće o ispunjavanju plana PSN-a za prvi kvartal, isto navode da potvrđuje da se obveze iz nagodbe uredno izvršavaju i uskoro se može očekivati njeno privođenje kraju.

Novougovoreni poslovi jamče stabilno poslovanje i isplate zaposlenicima i dobavljačima, kažu, a vezano za upit o projektu izrade dokumentacije za prugu Škrljevo – Rijeka – Jurdani više informacija najavljuju u narednim danima.

Komentirajte prvi

New Report

Close