Hypo uveo ‘eko’ stambene kredite

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2012. u 11:08
PXL

Hypo Alpe-Adria-Banka je u svoju ponudu uvrstila ‘EKO stambene kredite’.

Hypo Alpe-Adria-Banka je u svoju ponudu uvrstila 'EKO stambene kredite', koji su namijenjeni za kupnju ili adaptaciju stambenih nekretnina te izgradnju niskoenergetskih (pasivnih) kuća energetskog razreda A+, A ili B, kao i za kupnju građevinskog zemljišta, kupnju i ugradnju opreme za poboljšanje energetske učinkovitosti stambenih nekretnina, refinanciranje stambenog kredita te financiranje troškova potrebne dokumentacije, izvijestili su iz banke.

Za kupnju ili gradnju energetsko učinkovitih građevina klijenti Banke mogu podići kredit u iznosu do 250.000 eura, uz fiksnu kamatnu stopu od 4,90 posto tijekom prve godine te promjenjivu kamatnu stopu od 5,90 posto po isteku tog razdoblja. Iste kamatne stope dostupne su i za kredite s namjenom adaptacije, rekonstrukcije, završetka gradnje nekretnine, kupnju i ugradnje opreme te financiranja troškova dokumentacije, a krediti se odobravaju za iznose od 5.000 do 75.000 eura.

'EKO krediti' omogućuju izgradnju i opremanje vlastitog doma štednim sustavima kao što su solarni kolektori, klimatizacijski sustavi, pročistači vode, izo-stakla i termo-fasade, čime se kroz štednju energije ostvaruju niži troškovi režija te omogućava kvalitetnije stanovanje.

Ponuda zelenih kredita također je posebno prilagođena za potrebe malog i srednjeg poduzetništva, a korisnici povoljnijih uvjeta kreditiranja su: trgovačka društva, obrtnici, zadruge, ustanove za obavljanje djelatnosti radi stjecanja dobiti, slobodne profesije, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i stambene zgrade. Poduzetnički krediti namijenjeni su za financiranje solarnih sustava za proizvodnju električne i toplinske energije za vlastite potrebe, mrežom vezanih solarnih sustava za proizvodnju, kupnju ili izgradnju nisko-energetske nekretnine te za poboljšanje energetske učinkovitosti poslovne nekretnine, a dostupni su uz promjenjivu kamatnu stopu šestomjesečni Euribor + 6,00 posto te se odobravaju na rok otplate do 10 godina, uključujući poček do jedne godine.

„Izgradnja i adaptacija energetsko učinkovitih nekretnina omogućava znatnu uštedu energije i niže troškove stanovanja te je sve važnijim čimbenikom kada se govori o poboljšanju kvalitete života. Uvođenje zelenih kredita u ponudu Hypo banke prati našu strategiju razvoja novih proizvoda i unaprjeđenja usluga u skladu sa suvremenim trendovima“, izjavio je Markus Ferstl, predsjednik Uprave Hypo Alpe-Adria-Bank d.d.

'EKO krediti' trenutno su najpovoljniji stambeni krediti potražnja za kojima raste sukladno trendu rasta udjela energetsko učinkovitih građevina na hrvatskom tržištu.
 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ovo je čisti lopovluk. EKO kredite …su u dogovoru s bankama ..smislili STRANI PROIZVOĐAČI
ALUMINIJSKIH PROFILA i uvoznici stakla…
Da bi se kupovali njihovi profili————– dogovorili su s bankama -. da se odreknu dijela DOBITI,
tako- da su s bankama dogovorili niže / subvencionirane kamate /…..

Kad kupite profil za prozore od tog proizvođača, bla bla..banka to tretira ko EKO kredit?
ha.ha,ha,,ha…… e, fakat..!
Donesete a-test u banku, ne? ..ha,ha,ha,..ušteda energije..pa, svaka izmjena prozora je već ušteda
energije , a manje od dvo-troslojnih stakala ili raznih profila koji čuvaju toplinu ..imaju apsolutno
svi alu-profili…

New Report

Close