HT preuzeo upravljanje Optimom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2014. u 17:22
Press foto

Hrvatski Telekom je objavio kako je s današnjim danom preuzeo upravljanje Optima telekomom.

Hrvatski Telekom je objavio kako je s današnjim danom preuzeo upravljanje Optima telekomom (OT), nakon provedenog postupka predstečajne nagodbe te valjano donesenih i registriranih odluka glavnih skupština OT-a, a u skladu s uvjetima Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Iz Optima telekoma su pak danas izvijestili o održanoj izvanrednoj skupštini te tvrtke na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora OT-a, a novoizabrani Nadzorni odbor imenovao je i nove članove Uprave Optima telekoma – Zoran Kežman imenovan je predsjednikom Uprave, a Mirela Šešerko članicom Uprave, oboje na mandat od dvije godine.

Uprava Optima telekoma tako sada ima tri člana, uz Kežmana i Šešerko, član Uprave ostaje Goran Jovičić.

Dosadašnji predsjednik Uprave te tvrtke bio je Matija Martić, a članica Uprave prestala je biti i Jadranka Suručić, navodi se u priopćenju Optima telekoma.

Iz HT-a u svojoj objavi podsjećaju kako je HT provedenom konverzijom potraživanja u temeljni kapital, u okviru predstečajne nagodbe, stekao 5.203.098 dionica Optima telekoma, što čini 9,22 posto vlasničkog udjela, a upravljanje Optimom je preuzeo temeljem ugovora kojim Zagrebačka banka, kao najveći vjerovnik OT-a, prenosi na HT upravljačka prava stečena u predstečajnoj nagodbi Optima telekomu. Zagrebačka banka u OT-u ima 45,45 posto vlasničkog udjela.

HT ima pravo upravljati Optimom u iduće četiri godine te su danas na sjednici Nadzornog odbora, u kojem je HT zastupljen većinom članova, imenovani članovi Uprave Optima telekoma. Do isteka treće godine HT mora početi s postupkom prodaje svih svojih dionica Optima telekoma, pri čemu će imati pravo prodaje i dionica Optime koje drži Zagrebačka banka, izvijestili su iz HT-a.

Upravljanje HT-a OT-om uz striktne uvjete AZTN-a ima za cilj poboljšanje njegovog tržišnog položaja i stabilizaciju njegovih financijskih rezultata u svrhu zaštite interesa korisnika, zaposlenika, dioničara i drugih dionika OT-a te telekomunikacijskog tržišta općenito, navode iz HT-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close