HT i Končar sklopili ugovor vrijedan više od 60 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2012. u 13:18
PIX

Cilj projekta je proširenje infrastrukture HT-a kojom će biti omogućeno instaliranje platformi za pružanje novih usluga krajnjim korisnicima.

Ugovor vrijedan više od 60 milijuna kuna danas su u poslovnom neboderu Končara, potpisali Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor Hrvatskog Telekoma, te Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, objavljeno je na web stranicama Končara.

Cilj projekta je proširenje infrastrukture HT-a kojom će biti omogućeno instaliranje platformi za pružanje novih usluga krajnjim korisnicima na hrvatskom tržištu s posebnim naglaskom na ICT usluge. Novi podatkovni centar će u potpunosti zadovoljavati Tier 3 kategoriju.

Pitanje energetske infrastrukture podatkovnog centra u cijelosti će riješiti Končar koji će isporučiti novu elektroenergetsku opremu (transformatorsku i agregatsku stanicu, postrojenja srednjeg i niskog napona) i strojarsku opremu (sustave grijanja, hlađenja i klimatizacije), a modernizacijom će biti obuhvaćeni i pomoćni sustavi. Osim Končar– Inženjeringa za energetiku i transport (KET), nositelja projekta, u projektu sudjeluje još pet društava Končara, a ukupna neto površina za smještaj tehnološke opreme iznosi 1000 m2. Ukupno predviđeno trajanje radova iznosi 16 mjeseci za cijeli objekt, a prva faza od 450 m2  će biti završena za 11 mjeseci.

Ivica Mudrinić, predsjednik Uprave i glavni direktor HT-a istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora: „Kao lider u inovacijama na telekom i ICT tržištu u Hrvatskoj, HT iznimnu pozornost posvećuje odabiru kvalitetnih dobavljača koji su naši partneri i najbliži suradnici prilikom pružanja vrhunskih usluga iz svijeta telekomunikacija i ICT-a. Tako je Grupa Končar naš uzoran i višegodišnji partner, kojeg smo odabrali za izgradnju te remonte pojedinih energetskih postrojenja u podatkovnim centrima te investicijsko održavanje energetskih instalacija određenih objekata. Grupa Končar je na svim ovim projektima pokazala iznimnu kvalitetu proizvoda i usluga te profesionalnost u radu, stoga smo upravo njih odabrali za rekonstrukciju TK objekta Selska koji će postati jedan od naših podatkovnih centara. Drago mi je što smo zajedno prepoznali potencijal ove suradnje te se nadam da ćemo i u budućnosti na svojoj strani imati kvalitetne partnere poput Grupe Končar.“

„Ugovor koji smo potpisali danas značajan je za Končar zbog suradnje s telekomunikacijskim sektorom i primjenom vlastitog znanja u projektima vezanim uz nove tehnologije. Končar slijedi i primjenjuje svjetske trendove, a ovo je samo dio našeg djelovanja jer svoja znanja i iskustva u vođenju složenih projekata primjenjujemo u  područjima energetike, transporta, industrije te, kao u ovom slučaju, telekomunikacija i ICT-a. Našem uspjehu svakako doprinose i kvalitetne telekomunikacijske usluge HT-a čiji smo višegodišnji zadovoljni korisnik. Bez stalnog razvoja i unapređenja djelatnosti ne bismo bili uspješni na svjetskom tržištu te mi je drago da to možemo primijeniti i u našoj zemlji.  Hrvatski Telekom je prepoznao naše znanje i mogućnosti i sigurni smo da će suradnja biti uspješna i da će projekt biti kvalitetno realiziran. Također, otvoreni smo za proširenje suradnje u razvoju i kreiranju zajedničkih ICT proizvoda koje imaju potencijal na hrvatskom tržištu“, rekao je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara.

Komentirajte prvi

New Report

Close