Hrvoje Gorajščan je novi CEO hrvatske IT tvrtke Q

Autor: Tanja Ivančić , 04. travanj 2024. u 18:02
Hrvoje Gorajscan, novi glavni izvršni direktor IT tvrtke Q/Q

Gorajščanin na tu funkciju dolazi s pozicije suvlasnika i glavnog tehničkog direktora Q-a na kojoj je bio posljednjih pet godina.

Hrvatska tvrtka Q reorganizirala se, odnosno strateški se transformirala, izvijestili su iz tvrtke. Tako je Hrvoje Gorajščan imenovan novim glavnim izvršnim direktorom. Gorajščanin na tu funkciju dolazi s pozicije suvlasnika i glavnog tehničkog direktora Q-a na kojoj je bio posljednjih pet godina.

Dosadašnji članovi upravljačkog tima, Filip Ljubić i Dalibor Jurgec, preuzet će, pak, strateške funkcije predsjednika i zamjenika predsjednika tvrtke, a Vedran Tolić i Goran Kovačević ostaju u management timu i nastavljaju upravljati firmom kao glavni poslovni direktor i glavni operativni direktor, što osigurava kontinuitet u vođenju tvrtke, kazuju iz Q-a. Nove promjene stupaju na snagu 15. travnja ove godine.

“Q trenutno bilježi odlične rezultate i ima najstabilnije poslovanje od svog osnutka baš zato sto našim klijentima sve više postajemo strateški i dugoročni partner koji duboko razumije njihove specifične izazove i potrebe industrije u kojoj posluju.

15.

travnja datum je kada reorganizacija zagrebačke IT tvrtke stupa na snagu

Htjeli smo da nova struktura to i prati te smo pojačali inženjerske i tehničke role na razini cijele firme pa tako i na samom čelu, a Filipa i Dalibora smo odlučili strateški usmjeriti prema otvaranju novih strateških prilika, coachingu i reportingu gdje su oni i najjači. Jako je puno optimizma oko nove organizacije i ja sam osobno iznimno motiviran da nastavimo graditi jednu divnu globalnu priču.”, pojasnio je promjene Hrvoje Gorajščan, novi glavni izvršni direktor Q-a.

Kako kazuju iz tvrtke: “promjena u managementu dolazi u doba interne stabilnosti i odličnih projekcija za 2024. te je samo nastavak poslovne filozofije koja se bazira na dugoročnoj tehničkoj suradnji s velikim klijentima. Ova promjena postavlja temelje za daljnji rast u okruženju koje je usmjereno na dugoročne partnerske odnose i prilagođena rješenja za svaku industriju”.

“Q radi gotovo isključivo s velikim svjetskim korporacijama na dugoročnim međunarodnim projektima. Takvi klijenti, isto kao i naši zaposlenici, očekuju snažnu inženjersku firmu s jakom tehničkom osobom na čelu. Zato vođenje operativnog poslovanja s punim povjerenjem prepuštam svom partneru i suvlasniku Hrvoju, koji ima zavidno tehničko iskustvo i uspješnu dugogodišnju povijest vođenja organizacija.

Nove uloge u vodstvu obilježavaju nova poglavlja za Q”, izjavio je Filip Ljubić, novi predsjednik Q-a. Q je IT tvrtka koja razvija kompleksna softverska rješenja za klijente iz niza industrija od automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i druge. A uz ostale nagrade, svrstan je i među 15 najboljih software development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha.

Komentirajte prvi

New Report

Close