Hrvatski proizvod od bakalara probio se i do Velike Britanije

Autor: Marta Duić , 08. studeni 2020. u 22:00
Obitelj Stefanov godišnje proizvede oko 100.000 kg proizvoda od bakalara /A. PANCUR

Proizvode rade od norveškog bakalara i suncokretovog ulja uz dodatak začina te bez glutena i glukoze, a godišnje proizvode oko 100.000 kilograma bakalara.

U blizini Višnjana, u mjestu Bačva, obitelj Stefanov proizvodi poznati specijalitet – bakalar na bijelo, ali i razne druge delicije od te ribe. Brend Baccalà della Mamma temelji se na obiteljskom receptu vlasnikove majke iz 80-ih, a danas imaju četiri vrste proizvoda – Pikantino, Oliveto i Tartufino, koje prodaju svježe u staklenkama ili rinfuzne namijenjene za HoReCa kanal. Novi proizvodi su im kreme u tubama s rokom trajanja od godinu dana.

Direktna nabava iz Norveške

“S proizvodnjom smo počeli 1986. godine, kada smo bakalar pripremali kao specijalitet kuće u Konobi Milena koji je u početku bio tražen pred blagdane, a kasnije su ga ljudi sve više naručivali i za svoje domove. Prvu službenu proizvodnju pokrenuli smo 10 godina kasnije u poslovnom prostoru od 80 kvadrata iza konobe, a posao sam preuzeo 2005. godine te šest godina kasnije otvorio novi pogon po europskim standardima od 400 kvadrata”, kaže vlasnik Aleksandar Stefanov.

Proizvode rade od norveškog bakalara i suncokretovog ulja uz dodatak začina te bez glutena i glukoze, a godišnje proizvode oko 100.000 kilograma bakalara. Ribu nabavljaju od obitelji Sverdrup iz mjesta Reine u Norveškoj s kojom su došli u kontakt preko talijanskih partnera i nastavili direktnu suradnju kad su otvorili novi objekt 2011. godine.

Širenje tržišta

Proizvodi su im danas prisutni i u vodećim trgovačkim lancima, kvarnerskim i istarskim trgovinama te delikates trgovinama.

“Surađujemo sa svim hotelskim kućama u Istri – Valamarom, Maistrom, Plavom Lagunom, Aminessom te s restoranima od Savudrije, Pule i Rijeke do Zagreba. Oko 30 posto proizvodnje izvozimo u Austriju, Italiju, Sloveniju, a jedna pošiljka je upravo otišla i za Veliku Britaniju. U planu nam je proširenje talijanskog tržišta iako smo već prisutni, kao i Srbija”, poručuje Stefanov.

Komentirajte prvi

New Report

Close