Hrvatski privatni muzej koji je osvojio svijet ne prestaje sa širenjem

Autor: Josipa Ban , 14. travanj 2024. u 11:00

Nakon nekoliko lanjskih širenja po SAD-u ovih je dana otvoren novi Muzej Iluzija u Europi, konkretnije u Kopenhagenu, danskoj prijestolnici. Ujedno je to i najveći europski Muzej Iluzija. Ovim otvorenjem trenutno je više od 50 Muzeja Iluzija diljem svijeta.

U Kopenhagenu je ovih dana otvoren još jedan Muzej Iluzija, ujedno i najveći europski.

Globalno prepoznat spoj svijeta zabave i edukacije s hrvatskim potpisom smjestio se u najpopularnijoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena. Spomenutim Muzejem Iluzija upravlja hrvatska tvrtka Metamorfoza, koja se u svom portfoliju može pohvaliti s preko 50 Muzeja Iluzija otvorenih u svijetu. Novootvoreni u Kopenhagenu proteže se na 1200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata od kojih neki upravo u glavnom gradu Danske imaju i svoju svjetsku premijeru.

“Posjetitelji će ondje tako imati mogućnost pobuditi maštu i aktivirati svoja osjetila putem posve novih iluzija koje imaju poveznice s lokalitetom, točnije odaju počast danskoj kulturi i povijesti. Penjanje uz povijesnu kopenhagensku fasadu, posjet potpuno novom konceptu specijalnog danskog hot dog štanda odsad su mogući, ali isključivo u novo otvorenom Muzeju Iluzija u Kopenhagenu gdje će posjetitelji na jedan poseban način osjetiti i prisutnost danskog autora Hansa Christiana Andersena”, navode iz Muzeja Iluzija.

Dodaju i da će veliku premijeru među eksponatima doživjet će i Vortex Dome koji se igra dinamikom kretanja, kao i Shade Illusion koji se poigrava sjenama. “Posjetitelji Muzeju Iluzija u Kopenhagenu dakako, neće biti lišeni već svima dragih i vrlo popularnih iluzija kao što su Walk-in-kaleidoskop te tzv. beskonačna soba. Muzej Iluzija u Kopenhagenu prati i još jedna velika novost, mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom shopu s novim konceptom i najvećim asortimanom. Jedinstvena je to prilika za sve posjetitelje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu da komadić nevjerojatnog iskustva u mini izdanju iluzija za uspomenu ponesu i kući”, ističu.

Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija te stoji iza brenda diljem Europe, Sjeverne Amerike, Azije i Afrike, kaže da je njihova premisa učenje kroz zabavu. “Još jednim otvorenjem potvrdili smo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Predano smo i dugo radili na ovom projektu. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i dožive nezaboravno iskustvo”, kaže Širola.

Napominje pritom da nastavljaju sa širenjem, ali s posebnim fokusom na korporativne, odnosno privatne Muzeje Iluzija poput upravo otvorenog u Kopenhagenu. “Trenutačno prema tom modelu upravljamo s ukupno njih šest – Charlotte, Minneapolis, Atlanta, Las Vegas, Denver te New York. Najveći korporativni Muzej Iluzija na svijetu je onaj ljetos otvoren u Las Vegasu, a europski sada u Kopenhagenu”, ističe Širola.

Muzej Iluzija je najveći lanac privatnih muzeja na svijetu s preko 50 lokacija u 25 država svijeta i 10 milijuna posjetitelja čije iluzije i eksponati nastaju u Hrvatskoj od strane razvojno-istraživačkog tima u Oroslavju. “Ovaj globalno uspješni i brzorastući projekt na ovim brojkama ne planira stati. S obzirom na aktualni pohod na SAD, tim Metamorfoze ondje uskoro planira otvoriti i ekstenziju svom zagrebačkom uredu radi lakšeg upravljanja muzejima”, najavljuju iz Muzeja Iluzija.

Ovaj hrvatski koncept muzeja začet je na ideji osnivača i vlasnika Muzeja Iluzija u Zagrebu, Tomislava Pamukovića i Roka Živkovića.

Komentirajte prvi

New Report

Close