Hrvatski pandan Amazonu zaključio značajnu investiciju, slijedi međunarodno širenje

Autor: Lucija Špiljak , 04. kolovoz 2021. u 15:11
Tana i Viktor Zimmermann, sestra i brat, sami su pokrenuli i razvili web shop bazzar.hr/Goran Rukavina

EMMA Capital pridružuje se kao novi dioničar, dok će osnivači nastaviti upravljati poslovanjem i zadržati značajne udjele u društvu.

Češki private equity fond EMMA Capital, usmjeren na tržišta u razvoju u srednjoj i jugoistočnoj Europi, zaključio je u utorak 3. kolovoza investiciju u Bazzar.hr, platformu za online kupovinu i hrvatskim pandanom Amazonu.

Iznos investicije ostaje tajna, a kako pojašnjavaju iz Bazzara, EMMA Capital pridružuje se kao novi dioničar, dok će osnivači nastaviti upravljati poslovanjem i zadržati značajne udjele u kompaniji.

“Na temelju zajedničkog razvojnog plana koji će tvrtki omogućiti značajnu korist od ubrzanog rasta, prihod će se koristiti za daljnje jačanje tržišne pozicije Bazzara u Hrvatskoj, kao i za širenje na međunarodna tržišta s posebnim naglaskom na jugoistočnu Europu. Ulaganje EMMA Capitala u Bazzar naglašava strategiju usredotočenosti na rastuća poduzeća s mogućnošću međunarodne ekspanzije”, rekli su iz Bazzara.

Platformu su pod matičnom tvrtkom Prati me d.o.o. pokrenuli 2015. godine brat i sestra Viktor i Tana Zimmermann koji su već ranije najavljivali ekstenzivno širenje.

Bazzar.hr je također unazad nekoliko godina redovito na prestižnim europskim ljestvicama za tech kompanije.

Tako je 2019. proglašen najbrže rastućom tehnološkom tvrtkom u Hrvatskoj prema Deloitte Fast 50 CE listi. Iste godine, na Deloitte’s Technology Fast 500 kojom se rangiralo 500 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u EMEA regiji koja obuhvaća Europu, Srednji Istok i Afriku, Bazzar se pozicionario na 39. mjesto, što je najbolji rezultat za hrvatske tvrtke.

Temeljem poslovnih rezultata, i 2020. godine Bazzar je ostao na Deloitte listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija Centralne Europe.

Prošlu su godinu zaključili s više od 50 milijuna prihoda.

Komentirajte prvi

New Report

Close