Hrvatska tvrtka ‘Meta Mate’ koja zapošljava više od 300 dostavljača ojačala flotu

Autor: Darko Bičak , 13. lipanj 2023. u 07:01
Foto: Hrvoje Jelavić / Pixsell

Električni skuteri, ekvivalentni benzinskima od 50 ccm, na 100 kilometara troše tek oko pola eura struje. Ako se pune tijekom noći, taj trošak može biti još i manji.

Meta Mate, tvrtka koja zapošljava više od 300 dostavljača diljem Hrvatske, svoju je dostavljačku flotu povećao sa 40 električnih skutera. Kako pojašnjavaju iz same kompanije, radi se o skuterima koji su znatno brži od onih s benzinskim motorima, ne proizvode nikakve zvukove, ne zagađuju okoliš, a ujedno smanjuju troškove prijevoza. Primjera radi, prosječan benzinski skuter od 50 ccm troši oko četiri litre benzina na 100 kilometara te je, uz samo gorivo, potrebno nadolijevati i ulje. Tako trošak na 100 kilometara za takav skuter iznosi oko osam eura. Električni skuteri, ekvivalentni benzinskima od 50 ccm, na 100 kilometara troše tek oko pola eura struje. Ako se pune tijekom noći, taj trošak može biti još i manji.

Vlasnik Meta Mate, Mate Dučić, ističe da je njihova električna flota savršen pokazatelj kako se električna vozila isplati koristiti u svakodnevnom poslovanju jer, osim što smanjuje troškove, korištenje električnih skutera utječe na brzinu i kvalitetu dostave. Osim toga, dodaje, pozitivan utjecaj na okoliš svakako je jedan od motiva zbog kojih su se odlučili na ovu investiciju. Iz ove tvrtke poručuju da je nabava električnih skutera tek jedna u nizu poslovnih odluka pomoću kojih vode brigu o sigurnosti svojih zaposlenika i zaštiti okoliša.

Komentirajte prvi

New Report

Close