Hrvatska pošta ima veliku novost, proširila je svoje usluge

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2021. u 10:18
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na internetskoj stranici se tako nalazi tečajna lista, informacije o kupnji i prodaji željene kriptovalute te interaktivna karta s adresama poštanskih ureda u kojima je dostupna ova usluga.

Hrvatska pošta (HP) je proširila uslugu na kupoprodaju kriptovaluta, koje se od sada mogu kupiti ili prodati u više od 50 odabranih poštanskih ureda koji pokrivaju sve hrvatske županije, izvijestili su u petak iz HP-a.

U poštanskim uredima trenutačno se može poslovati s 11 kriptovaluta: Bitcoin, Ripple, Stellar, Ether, Eos, Bitcoin Cash, Dai, USDT, USD Coin, Polkadot i Kusama, navedeno je u priopćenju Hrvatske pošte, iz koje su podsjetili da su prije gotovo dvije godine u odabrane poštanske urede uveli i uslugu otkupa kriptovaluta.

“Uvođenjem opcije kupnje kriptovaluta odabrani poštanski uredi postali su i centralne lokacije za poslovanje s kriptovalutama u brojnim mjestima u Hrvatskoj. Zamjena kriptovaluta provodi se u suradnji s hrvatskom tvrtkom Electrocoin, koja uspješno vodi servis bitcoin-mjenjacnica.hr”, istaknuto je.

Iz HP-a su napomenuli da je korisnicima na raspolaganju i Crypto centar, posebna internetska stranica na kojoj su objedinjene sve usluge HP-a povezane s kriptovalutama.

Na internetskoj stranici se tako nalazi tečajna lista, informacije o kupnji i prodaji željene kriptovalute te interaktivna karta s adresama poštanskih ureda u kojima je dostupna ova usluga. Također, na njoj se mogu kupiti i kriptomarke, a kako su istaknuli iz tvrtke, to je još jedan novitet kojim su povezali domaću filateliju s novim tehnološkim trendovima, odnosno tržištem NFT-a.

Sva tri izdanja kriptomaraka koja su puštena u optjecaj imala su ukupno 3000 ekskluzivnih primjeraka koji su se mogli kupiti samo kriptovalutama i koji su u međuvremenu rasprodani, a kriptomarke se mogu kupiti u većim poštanskim uredima i na epostshop.hr, navedeno je.

Komentirajte prvi

New Report

Close