Smart Industry
Xylon

Hrvatska high-tech kompanija u pohodu na kinesko tržište

Razvoj i testiranje sustava za autonomnu vožnju i pomoć vozaču zahtijeva puno terenskih testova u različitim prometn…
Promo
14. srpanj 2021. u 22:00
logiRECORDER Automotive HIL Video Logger

Krajem lipnja 2021. godine, zagrebačka kompanija Xylon i kineska kompanija Hongke Technology Co. sklopile su ugovor o distribuciji Xylonovih elektroničkih uređaja namijenjenih automobilskoj industriji u NR Kini, Hong Kongu, Makau i Tajvanu.

Obje kompanije očekuju značajno povećanje prodaje i rast udjela Xylonovih proizvoda na kineskom tržištu napredne mjerne i simulacijske opreme za auto industriju.

Razvoj i testiranje sustava za autonomnu vožnju i pomoć vozaču zahtijeva puno terenskih testova u različitim prometnim situacijama i vremenskim uvjetima. Terenska mjerenja su dugotrajna i skupa, a zbog ograničenog broja teško ponovljivih prometnih scenarija čak i relativno nepouzdana.

Xylonov logiRECORDER Automotive HIL Video Logger mjerni je uređaj koji uz drastično smanjenje potrebnih terenskih mjerenja omogućava komforan laboratorijski rad i postizanje maksimalnih performansi i pouzdanosti auto sustava.

Xylon se od 1995. godine bavi razvojem i proizvodnjom visokotehnoloških proizvoda baziranih na FPGA poluvodičkoj tehnologiji. Stečene kompetencije u projektiranju posebno prilagođenih čipova za primjenu računalnog vida, umjetne inteligencije, strojnog učenja i video obrade ugrađene su u logiRECORDER.

Ovaj inovativan i sveobuhvatan uređaj omogućava snimanje podataka s desetak različitih auto senzora, uključujući i do 12 video kamera, senzore RADAR i LIDAR, GPS te druge podatke s računalnih mreža testnog vozila.

U laboratoriju se logiRECORDER spaja na simulatore virtualne vožnje i testirane elektroničke uređaje. U takozvanim Hardware-in-the-Loop (HIL) simulacijama logiRECORDER ubacuje sintetičke podatke iz simulatora i snimljene senzorske podatke u testirane uređaje koji nisu ni „svjesni“ da se ne nalaze u automobilu koji juri cestom, nego na laboratorijskom stolu.

S obzirom na to da je Xylon u Europi i SAD-u odavno prepoznat kao pouzdan dobavljač, mnoge globalne Tier1 i OEM kompanije koriste upravo logiRECORDER za razvoj i testiranje pametnih kamera za prepoznavanje objekata u prometu, sustava za nadzor vozača, novih modela radara i slično.

Uz to je i među rijetkim hrvatskim kompanijama koje imaju podružnicu u Japanu. Osim s navedenom podružnicom, osnovanom prije desetak godina, Xylon u Japanu također usko surađuje s OKI-IDS sastavnicom globalno poznatog koncerna OKI.

Nakon iskoraka na korejsko tržište u izazovnoj 2020. godini i sklapanja distribucijskih ugovora s lokalnim partnerima, Xylon traži priliku na golemom kineskom tržištu. Mnogima je nepoznata činjenica da kineski proizvođači automobila godišnje proizvedu više automobila od zemalja Europske Unije, SAD-a i Japana zajedno.

Kada se uz takve OEM kapacitete uzmu u obzir i kompanije koje se bave razvojem različitih podsustava za automobile, postaju jasniji razmjeri mogućnosti koje takvo tržište nudi inovativnim i fleksibilnim kompanijama poput Xylona.

Xylon je pomno birao partnera u Kini, uzimajući u obzir ne samo sličnosti i različitosti azijskih tržišta, nego i neophodna tehnička znanja, specifičnosti poslovne kulture, veličinu teritorija te značajnu jezičnu barijeru.

Xylonov novi partner HongKe u ovaj poslovni odnos donosi više od deset godina iskustva u automobilskoj industriji, više od 25 godina iskustva u elektroničkoj industriji te direktne kontakte s više od 2000 lokalnih kompanija.

Sjedište kompanije nalazi se u Guangzhou, tehnološkom centru južne Kine, a dodatnih osam ureda u Kini i jedan u Silicijskoj dolini u SAD-u osiguravaju kvalitetnu pokrivenost tržišta i efikasnu komunikaciju s lokalnim kupcima.

New Report

Close