HP odabrao ponudu Presoflexa i GH Holdinga

Autor: Suzana Varošanec , 09. studeni 2016. u 22:00
Sortirni centar bit će izgrađen za 154,46 milijuna kuna/F.B./PIXSELL

Ponuditeljima stigla odluka o odabiru, teče rok mirovanja na sklapanje ugovora.

Na natječaju Hrvatske pošte za izgradnju novog sortirnog centra na samom ulazu u Veliku Goricu, u naselju Gradići, dakle, u neposrednoj blizini Međunarodne zračne luke Zagreb, auto ceste Zagreb-Sisak i brze gradske prometnice Zagreb-Velika Gorica, odabrana je ponuda zajednice ponuditelja Presoflex gradnja d.o.o. i GH Holding d.d., potvrđuju iz Hrvatske pošte.

Kriterij odabira bila je najniža cijena valjanih ponuda, a odabrana je ujedno i ponuda najniže cijene, navodi Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije Pošte.  Kako se doznaje, teče rok mirovanja na sklapanje ugovora, koji iznosi 15 dana. Ostali ponuditelji, njih još sedam moći će ostvariti uvid u predmet, a daljnji tempo diktirat će eventualne žalbe.

Požeška tvrtka Presoflex gradnja i slovenski GH Holding licitirali su s najnižom cijenom od 154,46 mil. kn. Posao je okvirno procijenjen na 176 mil. kn, ispod čega su bile ponude sedam od osam ponuditelja. U prvoj fazi predviđa se izgradnja sortirnog centra sa podrškom i sistem salom, visokog regalnog skladišta, trafo-stanice i kotlovnice, kao i komunalne infrastrukture, internih prometnica i 540 parkirnih mjesta. Kako bi se kompleks uklopio u okolinu, hortikulturno će se urediti 16.000 m2 zelenih površina. Rok je 18 mjeseci od potpisivanja ugovora sa budućim izvođačem.

Komentirajte prvi

New Report

Close