Hoteli Zlatni rat d.d. u sastavu Sunce Koncerna Jake Andabaka lani su povećali prihode

Autor: Marija Crnjak , 01. ožujak 2019. u 15:13
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Hoteli Zlatni rat d.d. u sastavu Sunce Koncerna Jake Andabaka lani su povećali prihode od prodaje za 16,35 posto u odnosu na godinu ranije, ostvarivši ukupan prihod od 134,9 milijuna kuna, uz neto dobit od 6,5 milijuna kuna.

Radi se o hotelima Elafusa, Borak i Bonaca na otoku Braču, kojima je investitor u 2017. dodao i naselje Velaris koje su uzeli u zakup.
U izvješću objavljenom u petak na Zagrebačkoj burzi navodi se kako je rezultat poslovanja kumulativno bolji u odnosu na prethodnu godinu, prije svega zahvaljujući ostvarenoj dobiti koja je lani zamijenila gubitak iz 2017. od 41 milijun kuna.
Porast prihoda od prodaje za 16,35 posto pojašnjavaju kao rezultat zakupa turističkog naselja Velaris u Supetru na Braču. Prihodi od prodaje zadnjeg tromjesječja u odnosu na isto razdoblje protekle godine manji su za 21,59 posto zbog kraćeg rada hotela u Bolu, no radi se ionako o niskoj sezoni za većinu hotela na obali. Također, povećanje poslovnih rashoda razdoblja u odnosu na isto razdoblje 2017. godine rezultat je porasta plaće, te zakupa Velarisa.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close