Hoteli Makarska Valamaru, Jadran ‘mirovincima’, a za Hotele Maestral novi natječaj

Autor: Marija Brnić , 09. veljača 2018. u 11:29
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Kako doznaje Poslovni dnevnik Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) prihvatilo je zajedničku ponudu Valamar Riviere i AZ fonda za kupnju Hotela Makarska, kao i ponudu mirovinskih fondova PBZ Croatia osiguranje i Erste za crikvenički Jadran, dok je za Hotele Maestral ponudu odbacio i uskoro će raspisati novi natječaj.

Crikvenički Jadran, za koji je rok za predaju ponuda bio produljivan, prema novoj odluci Upravnog vijeća CERP-a našao strateške partnere u mirovinskim fondovima PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, koji su u zajedničkoj ponudi za za kupnju 70,7 posto državnog udjela u toj hotelskoj kući ponudili 199,8 milijuna kuna ili gotovo 6 milijuna kuna više od početno traženih, uz obvezu da će dokapitalizirati Jadran s 200 milijuna kuna.

Prodan je i državni udjel od 55, 5 posto u Hotelima Makarska, za što je kompanija Valamar Riviera, koja u tome djeluje zajedno sa AZ mirovinskim fondom, ponudila 172,6 milijuna kuna ili oko 22,6 milijuna kuna više od početno tražene cijene za te dionice. 

Club Adriatic im je prodan po cijeni od 54 milijuna kuna, što je za 6 milijuna kuna više od početno tražene cijene. Prodan je švicarskoj tvrtki "Immo Invest Partner Ag Glattebrugg", koja je jedina poslala obvezujuću ponudu.

Za dubrovačke hotele Maestral jedina ponuda češkog J&T IB Capital Marketsa je odbačena. Oni su ponudili traženu početnu cijenu od 114 milijuna kuna, ali u CERP-u nisu bili zadovljni ponuđenom vrijednošću ulaganja za takvu atraktivnu destinaciju (21, 6 milijuna eura) pa će se odmah raspisati novi natječaj. 

Inače ova tri hotela bili su među onima za koje je do sada u privatizaciji pokazan najveći interes. U prvom krugu za njih je pristiglo više od 80 ponuda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close