Hoću knjigu! otvara prvih šest knjižara na lokacijama propalog lanca Algoritma

Autor: Saša Paparella , 09. srpanj 2017. u 10:57
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Novi knjižarski lanac ovaj mjesec ostvaruje plan u četiri grada.

Kao što su u razgovoru za Poslovni dnevnik nedavno i najavili, vlasnici tvrtke Hoću knjigu! do kraja mjeseca otvorit će knjižare na šest lokacija koje je donedavna držao propali lanac Algoritam MK.  

Tako se već u petak 14. srpnja otvara jedna manja knjižara u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici. Dan kasnije otvara se ona u Tower centru Rijeka, a 18. srpnja i knjižara u Varaždinu. Knjižara u Joker centru Split otvara se 21. srpnja, a potom još dvije u Zagrebu: u City Centeru One Zapad 25. srpnja i  Arena centru 28. srpnja.  Ista ekipa predala je i finalne ponude za knjižare Korzo Rijeka i Morpurgo Split.  

"Dobro je što su gradske vlasti i Splita i Rijeke uvjetovala da ti prostori moraju ostati knjižare. Kod Morpurga još čekamo vlasnika prostora da se odluči je li naša ponuda zadovoljavajuća. Korzo čeka potvrdu o konačnom najmoprimcu Grada Rijeke kao suvlasnika tog prostora, a za koji je zainteresirano i Znanje", rekao nam je Zvonko Čubrić, suvlasnik tvrtke Hoću knjigu!  Sporna zasad ostaje najveća knjižara u Hrvatskoj, Megastore u zagrebačkoj Bogovićevoj ulici.

"Tu smo upali u pravni problem između vlasnika prostora i našeg najmodavca Daniela Žderića koji je taj prostor platio unaprijed do 2024. Dok oni ne riješe svoje pravne zavrzlame mi smo odlučili ne ići u taj prostor, no vjerujem kako ćemo ga ipak na kraju dobiti. Također, potpisali smo ugovore s dobavljačima, a izdavači su bili iznenađujuće kooperativni", kaže Z. Čubrić.

Komentirajte prvi

New Report

Close