HNS ulaže 120 milijuna kuna u nogometni kamp u Tuhelju

Autor: Saša Vejnović , 03. listopad 2008. u 00:00

Nisu dogovoreni udjeli u tvrtki s Termama Tuhelj

Hrvatski nogometni savez gradit će kamp u Tuheljskim Toplicama, u što planiraju uložiti oko 120 milijuna kuna. Potvrdio nam je to u četvrtak predsjednik HNS-a Vlatko Marković nakon povratka iz Tuheljskih Toplica.

“Nismo o tome prije htjeli puno govoriti jer nismo imali osigurana sredstva. Sada smo riješili problem i konačno idemo na ono što će ponajprije imati komercijalnu važnost”, rekao je Marković, dodajući da će uložiti dio vlastitih sredstava koje su uštedjeli, a dijelom će projekt financirati kreditima. Arhitekt Zdravko Krizmanić već mjesecima radi na projektu, kažu u HNS-u, no čini se da postoji još prostora za preinake s obzirom na to da se Marković i glavni tajnik Zorislav Srebrić spremaju još jedanput posjetiti kamp Real Madrida kako bi neka rješenja primijenili i u svom kampu. “Sve što imaju bolji svjetski kampovi imat će i ovaj. Bit će tu i edukacijski centar, dvije dvorane za sastanke sa svom potrebnom tehnikom”, rekao nam je Srebrić. Iako rokovi nisu čvrsto zacrtani, procjene su da bi kamp mogao biti završen do kraja 2010. godine. Prema sadašnjem projektu kamp će se nalaziti ispod bazena, odmaknut od njih oko 150 metara. “To su nam sugerirali stručnjaci. Naši gosti i igrači sigurno će trebati mir i odmor, pa smo ga zbog toga maksimalno odmaknuli od bazena”, kaže Marković. Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar kaže da s HNS-om još razgovora o uvjetima suradnje. “Najizglednije je osnovanje novog poduzeća u kojem bi HNS bio većinski vlasnik, no još nismo dogovorili ulagačke iznose”, kaže Kolar.

Ukratko

Šest terena
Prema sadašnjim planovima u Tuheljskim Toplicama, u neposrednoj blizini bazena, gradit će se dvorana i šest sportskih terena od kojih će jedan biti grijan, a na dva će biti umjetna trava.

Poseban poligon
Osim njih će biti i jedan prigodni poligon smanjenih dimenzija. Bit će tu i hotel s oko 150 soba.

Komentirajte prvi

New Report

Close