HEP daruje 100 novih računala za 27 hrvatskih osnovnih škola

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2021. u 16:27

Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić uručio je 11 novih računala učenicima i nastavnicima osnovnih škola Šimuna Kožičića Benje u Zadru i Ostrog u Kaštel Lukšiću, čime je započela šesta godina provedbe akcije „Za naše male genijalce“, u kojoj HEP daruje 100 novih računala za 27 osnovnih škola diljem Hrvatske.

Zajedno s aktualnom dodjelom, HEP je do sada u sklopu akcije „Za naše male genijalce“ osigurao čak 450 računala za učenike u 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost darovane informatičke opreme iznosi gotovo 1,75 milijuna kuna.
„Opremanje škola informatičkom opremom vidimo kao ulaganje u znanje, ulaganje u budućnost i ponosni smo što ovom, već tradicionalnom akcijom, doprinosimo hrvatskom obrazovnom sustavu i našim najmlađima. Samo ove godine 100 računala donosimo u 27 hrvatskih škola širom Hrvatske, od Ernestinova i Čazme do Sinja i Kaštel Lukšića“, izjavio je Frane Barbarić.
Uz Zadar i Kaštel Lukšić, podjela računala održana je i u Sinju (OŠ Ivana Lovrića) te Mirlović Zagori (Područna škola Mirlović Zagora OŠ Jakova Gotovca Unešić), dok se sljedeći tjedan nastavlja u pet osnovnih škola na području Osječko – baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. Svih 100 računala dodijelit će se u 27 izabranih škola do kraja veljače.
HEP je ove godine zabilježio iznimno velik odziv škola, učenika i njihovih nastavnika, koji su na kreativan i originalan način snimili video radove, objasnili zašto su im potrebna nova računala te predstavili kvalitete svoje škole i posebnosti kraja iz kojega dolaze. Izabrane su škole s najboljim kreativnim uratkom, a da pri tome imaju velik broj učenika po računalu odnosno neadekvatnu i dotrajalu računalnu opremu.
Sve prijavljene video uratke akcije „Za naše male genijalce“ možete pogledati na stranicama HEP-a, na poveznici http://genijalci.hep.hr/ .

Komentirajte prvi

New Report

Close