H1 povećao prihode 20 posto

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2009. u 22:00

Splitski telekom povećao broj korisnika za petinu

H1 Telekom, telekomunikacijski operater, prošle je godine ostvario prihode od 96,2 milijuna kuna. Takav rezultat za 20 posto je veći u odnosu na prethodnu godinu. Korisnička baza usluga tog operatera povećana je u odnosu na 2007. godinu za 20 posto.

Prema najavi predsjednika Uprave H1 Telekoma Kristiana Uwea Ćurkovića, H1 nastavlja s provedbom strategije uravnoteženog i dugoročnoga stabilnog rasta praćenog ulaganjem u nove tehnologije i razvoj proizvoda i usluga. H1 Telekom u ovoj godini očekuje nastavak rasta prihoda, broja korisnika i proširenje dostupnosti usluga, a najavljuje se i plasman novih proizvoda i usluga, kaže se u priopćenju. U H1 Telekomu objavljeno je također da je ukupna imovina društva tijekom poslovne 2008. godine porasla za 36,8 posto, investicije u dugotrajnu imovinu dosegle su 28,2 milijuna kuna. H1 Telekom počeo je s radom prije pet godina nakon što su u Hrvatskoj stvoreni uvjeti za liberalizaciju telekomunikacijskog tržišta, a time i pojavu alternativnih operatora. Sjedište mu je u Splitu, a ima više od 100 zaposlenih i raspolaže vlastitom telekomunikacijskom mrežom. Grupa Metronet telekomunikacije prošlu je godinu poslovala s gubitkom od 90,8 milijuna kuna, što je gotovo 20 milijuna manje u odnosu na godinu prije. Poslovni prihodi su sa 121,5 milijuna kuna povećani na 220,9 milijuna kuna u ovoj godini, dok su poslovni rashodi porasli sa 209,5 milijuna na 276,1 milijun kuna.Proficio je pak 2008. završio s nešto nižim gubitkom (84,2 milijuna kuna) u odnosu na godinu prije, koji je iznosio 84,9 milijuna.
(pd)

Akvizicije

Kapsch preuzeo TIS.kis
Austrijska grupa Kapsch CarrierCom preuzela je tvrtku TIS.kis, vodećega hrvatskog dobavljača softverskih rješenja za mobilnu telefoniju. Kapsch CarrierCom u novoj hrvatskoj tvrtki Kapsch TIS imat će većinski udio od 68 posto, dok je dosadašnji vlasnik TIS grupa zadržala udio od 32 posto. Kapsch se u Hrvatsku počeo intenzivno širiti 2005.

Komentirajte prvi

New Report

Close