Grupacija Valamar od sezone očekuje bolje rezultate od lanjskih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. travanj 2014. u 11:29
Foto: Valamar

Valamar za uskrsne blagdane, kojima tradicionalno počinje turistička sezona, očekuje bolju popunjenost nego prošle godine.

Jedna od najvećih hotelskih grupacija u hrvatskoj Valamar za uskrsne blagdane, kojima tradicionalno počinje turistička sezona, očekuje bolju popunjenost nego prošle godine jer je i Uskrs ove godine kasnije, dok za cijelu sezonu s obzirom na najave očekuju bolje rezultate od lanjskih, doznaje se iz Valamara.

Iako imaju takva očekivanja, predsjednik Uprave Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. Peter Fuchs u razgovoru za Hinu ističe i da će ova turistička godina biti iznimno zahtjevna, možda čak i zahtjevnija od prethodne, ali vjeruje da dobar rezultat Valamara neće izostati jer su sustavnim radom i investicijama u ljude i infrastrukturu dodatno unaprijedili kvalitetu ponude.

Za rezultat u ovoj godini kaže da će dosta ovisiti o ruskom tržištu tj. u kolikoj mjeri će se smanjiti udjel Rusa u ukupnim turističkim dolascima te hoće li se ta razlika uspjeti nadomjestiti s drugih emitivnih tržišta poput Velike Britanije, Skandinavije, Njemačke, Austrije i Francuske.

S obzirom da Valamar posluje od Istre do Dubrovnika, Fuchs ističe da u destinaciji Dubrovnik tradicionalno najviše očekuju turista s njemačkog i francuskog govornog područja, ali i iz Velike Britanije te Skandinavije s kojima bilježe i najveće poraste u Dubrovniku.

U Istri odnosno destinaciji Poreč većina njihovih gostiju je iz Njemačke, Austrije i Slovenije, a ugodno ih je, kako kaže, iznenadilo i srpsko te domaće tržište.

Buking im je trenutno nešto slabiji nego u isto vrijeme prošle godine, ali Fuchs ističe da se baš i ne može usporediti s ovom godinom jer su tri njihova hotela povećali razinu kvalitete usluge i kategoriju, pa je tako hotelu Valamar Dubrovnik President ova sezona prva s pet zvjezdica i 111 novih smještajnih jedinica, dok dubrovački hotel Valamar Argosy i porečki Valamar Zagreb dobivaju kategoriju četiri zvjezdice.

U svim mjesecima ove sezone nakon Uskrsa i u svim svojim objektima očekuju visoku popunjenost kapaciteta od oko 90 posto i veću, a ove bi im godine prema trenutnom stanju bukinga i najavama grupni segment mogao polučiti najbolje rezultate s obzirom da su najviše radili na tom kanalu, a i individualni 'kanal' je standardno vrlo dobar, zaključuje Fuchs.

Ranije ove godine iz Valamara su kazali da su im u tijeku projekti ulaganja u vrijednosti od oko 350 milijuna kuna, od čega će se osim u unapređenje kvalitete usluga i proizvoda te u zaposlenike najviše u ovoj godini odnositi na preuređenje hotela Valamar Dubrovnik President na razinu pet zvjezdica, te u hotele Valamar Argosy u Dubrovniku i Valamar Zagreb u Poreču koji nakon preuređenja dobivaju četiri zvjezdice.

Ulažu i u proširenje sadržaja i povećanje kvalitete ponude i u svom kamping segmentu, posebno u kampove na otoku Krku te u Lanternu kod Poreča.

Komentirajte prvi

New Report

Close