Grupa Podravka uložila pet milijuna eura u Žitu

Autor: Poslovni dnevnik , 01. lipanj 2023. u 22:00
Predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić/V.Ž. Rogulja/PIXSELL

Suvremena automatizirana linija za proizvodnju kruha, kapaciteta do 2400 komada po satu, u pogon će u potpunosti biti puštena tijekom lipnja.

Grupa Podravka dovršila je prvu veliku investiciju u sklopu restrukturiranja poslovanja Žita, a riječ je novoj liniji za proizvodnju kruha u Pekari Vič u Sloveniji, ukupne vrijednosti oko pet milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz Podravke.

Suvremena automatizirana linija za proizvodnju kruha, kapaciteta do 2400 komada po satu, u pogon će u potpunosti biti puštena tijekom lipnja, dok se plasman prvih proizvoda na tržište očekuje u drugoj polovini srpnja ove godine.

Nova se linija, kako su naveli iz Podravke, odlikuje i niskom potrošnjom energije, a očekuje se i smanjenje troška održavanja za 20 posto. Naknadno će se izvršiti i rekuperacija na pećnici, što će omogućiti korištenje viška energije iz tople vode za tehnološke potrebe i grijanje prostora.

“Dovršetak ove pet milijuna eura vrijedne investicije na Viču, pokazatelj je uspješnog procesa restrukturiranja Žita”, kazala je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Navela je i kako su u tijeku i dodatna ulaganja u modernizaciju pekarstva u Mariboru vrijedna 10 milijuna eura, uključujući i novu automatiziranu liniju te proširenje kapaciteta skladištenja smrznutih proizvoda.

Restrukturiranjem poslovanja Žita, kako su naveli iz Podravke, fokus se stavlja na pekarsku proizvodnju, tehnološku modernizaciju i usklađivanje poslovnih procesa. 

Komentirajte prvi

New Report

Close