Granolio uložio više od 31 milijun kuna u izgradnju fotonaponskih elektrana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. ožujak 2022. u 15:14
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Biti će na lokacijama mlin Farina u Gornjem Dragancu i mlin Kopanica u Velikoj Kopanici

Tvrtka Granolio i njena povezana društva Zdenačka farma i Zdenka-mliječni u ponedjeljak su s tvrtkom Enerco Solar sklopile ugovore za izgradnju fotonaponskih elektana za vlastitu potrošnju, vrijedne 31,19 milijuna kuna.

Kako se navodi u objavi na Zagrebačkoj burzi, Granolio je s tvrtkom  Enerco Solar sklopio ugovor za izgradnju fotonaponskih elektana za vlastitu potrošnju na lokacijama mlin Farina u Gornjem Dragancu i mlin Kopanica u Velikoj Kopanici.

Također, ugovore za izgradnju fotonaponskih elektana za vlastitu potrošnju s tvrtkom Enerco Solar sklopila su i povezana društva Zdenačka farma i Zdenka-mliječni proizvodi iz Velikih Zdenaca.

Ukupna vrijednost investicije Granolia i povezanih društava temeljem navedenih ugovora i s njima povezanih ugovora neophodnih za realizaciju investicije iznosi 31,19 milijuna kuna, a financirat će se dijelom iz potpora za korištenje obnovljivih izvora energije iz Programa ruralnog razvoja, dijelom kroz poslovnu suradnju s tvrtkom HEP-ESCO i iz vlastitih sredstava, navodi se u objavi Granolia.

Komentirajte prvi

New Report

Close