Generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić dobitnik prestižne World Luxury Hotel Awards 2022.

Autor: Suzana Varošanec , 24. studeni 2022. u 15:44
Ivica Max Krizmanić, General Manager, Esplanade Zagreb Hotel

“Ovo je osobita čast i svakako motivacija za postizanje još boljih rezultata u budućem radu. Drago mi je da sam svoju karijeru gradio upravo u hotelu Esplanade koji je ponos hrvatskog turizma. A ovu nagradu prije svega bih posvetio svojim kolegama koji su glavna su karika u cjelokupnom radu i uspješnom poslovanju hotela Esplanade”, izjavio je prilikom preuzimanja nagrade Krizmanić koji ove godine obilježava okruglih 30 godina rada u hotelu Esplanade i točno 10 godina na poziciji generalnog direktora ovoga hotela, što ga čini jednim od najdugovječnijih direktora Esplanade.

Generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić  dobitnik je World Luxury Hotel Awards 2022. za najboljeg generalnog direktora na području Južne Europe, prestižne nagrade koja se tradicionalno dodjeljuje najboljima u hotelskoj industriji. Priopćenje u kojem se iznosi da je generalnom direktoru hotela Esplanade pripala navedena ovogodišnja prestižna nagrada potpisuje Sanda Sokol, PR & Marketing Manager hotela Esplanade navodeći da je “ovaj značajan međunarodni uspjeh kruna impresivne karijere generalnog direktora hotela Esplanade Krizmanića, velika čast za sam hotel, kao i grad Zagrebu”.

“Mogu reći da sam iznenađen, nisam očekivao da će ovo veliko međunarodno priznanje pripasti upravo meni. Ovo je osobita čast i svakako motivacija za postizanje još boljih rezultata u budućem radu. Drago mi je da sam svoju karijeru gradio upravo u hotelu Esplanade koji je ponos hrvatskog turizma. A ovu nagradu prije svega bih posvetio svojim kolegama koji su glavna su karika u cjelokupnom radu i uspješnom poslovanju hotela Esplanade”, izjavio je prilikom preuzimanja nagrade Krizmanić koji ove godine obilježava okruglih 30 godina rada u hotelu Esplanade i točno 10 godina na poziciji generalnog direktora ovoga hotela, što ga čini jednim od najdugovječnijih direktora Esplanade.

“Zasluge za njegov rad prepoznate su i na međunarodnoj razini gdje je već nagrađivan za svoj uspjeh. Godine 2018. primio je prestižnu međunarodnu nagradu Five Star Diamond Award za izvrsnost u hotelskoj industriji, a 2021. nagradu Fest – Antonio Conte Charter koja mu je dodijeljena za profesionalnu izvrsnost, kreativnost, postignute rezultate, izniman doprinos promociji hrvatskog turizma i unaprjeđenje turističke suradnje”, navodi se u priopćenju.t

Generalni direktor hotela Esplanade Krizmanić nalazi se na brojnim drugim važnim funkcijama: član je Vijeća Turističke zajednice grada Zagreba i skupštine Hrvatske turističke zajednice te je počasni član FIJET-a (Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu), zatim član je SKAL-a, kao i član međunarodnog gastronomskog društva Chaîne des Rôtisseurs te organizacijskog odbora AmCham Talents i mentor budućim profesionalcima. Također je Ambassador of Knowledge pri akademiji Life Learning te dugogodišnji istaknuti član prestižnog europskog udruženja hotelskih menadžera EHMA.

Krizmanić je odrastao u Zagrebu, a po struci je strojarski tehničar. Educirao se u menadžerskim školama hotelske grupacije Rezidor, kao i na sveučilištu Cornell, Ithaca NY, u SAD-u. Nakon brojnih visokih funkcija u hotelu, 2012. preuzima rukovođenje Esplanade i iz godine u godinu hotel bilježi stalan rast i povećanje prihoda.

Nagrada World Luxury Hotel Awards jedno je od najvećih priznanja za kontinuiranu predanost izvrsnosti u hotelijerstvu te za izvanredna postignuća u međunarodnoj industriji luksuznog hotelijerstva. World Luxury Awards prestižno je priznanje koje hotele, wellness centre, restorane i putničke destinacije iz godine u godinu nagrađuje za izvrsnost usluge na razini svjetske klase. Nagrade se dodjeljuju u zemlji, regiji, kontinentu i globalno, a pobjednici se biraju putem javnog online glasanja. Godine 2011. upravo je hotel Esplanade bio domaćin svečanosti World Luxury Hotel Awards 2011., a mnogo puta je i nagrađivan za izvrsnost, arhitekturu i gastronomiju. Ovogodišnja gala svečanost dodjele jednog od najvećih priznanja održana je nedavno u palači Swandor Topkapi, u Antaliji, u Turskoj, a okupila je više od 300 uzvanika, hotelijera i predstavnika medija iz cijelog svijeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close