FOTO: U splitskom škveru grade luksuzne kabine za Amerikance, evo kako izgledaju

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2020. u 11:48
FOTO: Press

Gradnja polarnih kruzera iznimno je zahtjevan i složen posao na koji u se u škveru preorijentirali kako bi ugrabili što bolji položaj na svjetskom tržištu. I u tome su uspjeli.

Luksuzna kabina polarnog kruzera gradi se u splitskom škveru za američkog naručitelja. Kabina je uistinu luksuzna, debele tapete, opremljena je drvom, ima televizor. Sve ono što je potrebno da bi uživao jedan američki naručitelj.

Radi se o pokaznoj kabini koja se nalazi u hangaru u škveru. Ako naručitelj bude zadovoljan onim što vidi, što je ponuđeno, onda će se tek ugrađivati u brod, objavio je HRT.

– Brodovlasnik je taj koji postavlja zahtjeve mi smo tu da mu sve njegove zahtjeve ispunimo ili da ponudimo nekakve zamjene za ono što bi on htio unutar budžeta kojeg ima, objašnjava Ana Perišić, dizajnerica interijera.

– Mi smo u završnoj fazi radova na novogradnji. Ultramarin koji izgrađujemo za američku firmu Quark. Dakle, to su trenutno taverni radovi nakon čega krećemo u testiranja i očekujemo završne terenske radove do kraja ove godine i samu primopredaju broda, govori Dalibor Komatina, direktor proizvodnje, Brodosplit.

Predstavnik brodovlasnika više je nego zadovoljan procesom izgradnje. Poštuju se rokovi i svi njihovi zahtjevi. Već znaju kada će brod i gdje na prvu plovidbu.

– Na prvo će putovanje u svibnju na Arktik. U ljetnoj sezoni idemo na arktičko područje. Brod će isploviti u Norveškoj na ocean, i ploviti oko Islanda i Grenlanda krećući se prema zapadu prateći kretanje leda, govori Elliott Tulloch, predstavnik naručitelja, Quark Expeditions, SAD.

Gradnja polarnih kruzera iznimno je zahtjevan i složen posao na koji u se u škveru preorijentirali kako bi ugrabili što bolji položaj na svjetskom tržištu. I u tome su uspjeli.

– Zato čine projekt – brod koji plovi polarnim područjima, automatski ima neke svoje zahtjeve koje moramo zasigurno srediti. Kao takav ima neke uzance koje moraju osiguravati sigurno plovidbu, govori Frane Matulić, direktor projketa Brodosplit.

Još jedan brod koji je u završnoj fazi i za koji se zna kada će na prvo putovanje. Ponos splitskoga škvera – najveći jedrenjak na svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close