FOTO: Radnici bez plaće, a bivši gazde Uljanika kupili luksuzne jahte…

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2019. u 10:46
Foto: Duško Marušić/PIXELL

Dok je Uljanik propadao, Gianni Rossanda je kupio jahtu od cca 110.00 €, a Pavletić još skuplju – provjerili smo u online katalozima, njegova može koštati i do 222.000 eura…

Dok radnici Uljanika mjesecima čekaju ionako mizernu plaću, a neki od njih je navodno nisu dobili već sedam mjeseci, dojučerašnji čelnik Uljanika Gianni Rossanda i njegov kompanjon Dragutin Pavletić, upravo smijenjeni šef Uljanik plovidbe, prije privođenja živjeli su na visokoj nozi, pišu 24 sata.

Uz vilu s bazenom u Pješčanoj uvali, koju iznajmljuje za 5000 eura tjedno, uhićeni Rossanda ima i jahtu usidrenu u lučici Volme u Banjolama. Vrijednost vile je, kažu, oko pola milijuna eura. Ima i dva stana, nekoliko garaža…

I nije Rossanda jedini “jahtaš” među uhićenima. Odmah do njegove u istoj luci je i jahta koja pripada obitelji upravo smijenjenog Dragutina Pavletića, do jučer prvog čovjeka Uljanik plovidbe i, uz Rossandu, “najveće ribe” među osumnjičenima da su oštetili Uljanik i 3. maj za 1,2 milijarde kuna.

Jahta Monica, registrirana na člana Pavletićeve obitelji, ima snagu motora od čak 677 kW. Tip broda je Bertram 360.

A Rossandina jahta “Padme” dugačka je 12 metara i početkom godine prebacio ju je na svoju novu tvrtku Sail Consulting, koja bi se trebala baviti iznajmljivanjem brodova.

Račun bez krčmara i tapšanje po ramenu

Jahta tipa Zaffiro 34 registrirana je upravo na tvrtku koju je Rossanda otvorio početkom godine. Stara je 13 godina, ima dva motora ukupne snage 382KW i registrirana je za 12 putnika. 

Komentari (8)
Pogledajte sve

Sramotan clanak, bez glave i repa

ne mogu vjerovati, tako male, kratke jahte, ma dajte, kakva je to jahta za 110 000 ojra, mogli su mu od otpada u Uljaniku skrpati skuplju

Gazde ove firme su radnici koji su sami izabrali ovakvo rukovodstvo…sad neka snose posljedice!!!
Tko je spašavao ‘moje’ građevinare Konstuktor, Viadukt itd…po čemu su radnici brodogradilišta povlašetiniji od svih ostalih koji su završili na burzi da ih sada treba žalitii još da im platimo njihov stečaj?!?!?!?!

…ovo me podsjeća na slučaj remonta zrakoplova gdje su dva zeca optužena za siću dok je 130M isparilo, a pravi krivci se smiju!

New Report

Close