FOTO: Pogledajte kako napreduju radovi na jednom od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2017. u 14:23
FOTO: Press

Već ranije su iz kompanije poručili da su za projekt hotela angažirali vrhunski arhitektonski tim i vodeće dizajnere interijera te da su uvjereni da će budući hotel biti najbolji proizvod u kojeg su dosad investirali.

Hotel Park 5* investicija je rovinjske Maistre teška 539 milijuna kuna. Ona obuhvaća zamjenu postojećeg hotela Park 3* novim luksuznim objektom tipa Yacht harbour hotela, a predviđa se cjelogodišnje poslovanje hotela sa 190 ekskluzivnih soba i 20 apartmana, a ukupno će biti otvoreno 85 novih radnih mjesta.

Komentari (8)
Pogledajte sve

ne znam kakve ste argumente iznijeli, osim da se to vama sviđa? o ukusima se ne raspravlja, ali ni o procesima koji su tako očiti da ih se može unaprijed predvidjeti. već sam vam rekao da sam našao sliku starog hotela koja potvrđuje ono što sam pisao.

probam vas prosvijetliti, a vi sve što imate odgovoriti je da se to vama dopada 🙂 dubrovnik je puno posjećeniji od rovinja, a pretvoren je u primitivnu betonsku utvrdu. paradajz-turisti će uvijek doći da se dive ponekoj vizuri, ne obazirući se na ostalo, ali turisti s pet zvjezdica izrazito kažnjavaju betonizaciju. volio bih da nisam u pravu, ali previše puta sam već vidio ovaj proces na balkanu.

Ovdje se komentira bez veze.

Hotel će posve nestati u zelenilu, jer će svi krovovi biti zeleni parkovi!

Pogledajte projekt prije bilo kakvih komentara!

ja bi se sad tu do sutra mogao prepucavati s tobom jer ne poznaješ teren i ne uvažavaš nikakve argumente koji pobijaju tvoju osnovnu tvrdnju o betonizaciji obale. ovo se kao prvo malo naslanja na staru trajektnu lučicu. prijašnji hotel je i meni kasnije postao ružan jer ima onaj socijalistički štih. najjača stvar tu je nautička marina koja je s vremenom postala najprofitabilnija. Rovinj moraš gledati kao jednu cjelinu gdje se različiti segmenti nadopunjavaju. da ja kojim slučajem nisam u pravu ne bi oni bili drugi ili treći najposjećeniji grad na našoj strani jadrana. oko hotela imaš još neka postrojenja za remont jahti, zimsko parkiranje i td. nemoš to odvesti u rovinjsko selo ili kanfanar. i td. i td.

sad sam baš našao sliku starog hotela i upravo se dogodilo ono što sam već napamet ocijenio, jer je tako svuda kod nas: stari hotel je bio odmaknut od mora i manji, povučen u šumu.

sva poanta prostornog uređenja za ovakve slučaje je u umjerenosti i diskreciji, a ovdje su, kao i u tako mnogo slučajeva koje nažalost, znam, presudili napuhani gabariti.

već je prije bilo na rubu preizgrađenosti, a sad su krenuli u čistu devastaciju. neće to pridonijeti profitu, nego upravo suprotno, trajno će degradirati cijelu destinaciju. sve luksuzne destinacije na svijetu vode brigu o svakom metru prostora, preizgrađenost ruši svu vrijednost prostora.

zbog toga je istra bila nadmoćna dubrovniku, a sada se to, očito, u nepovrat upropaštava.

New Report

Close