FOTO: Otvoren jedinstveni ‘štacun’ s poljoprivrednim proizvodima razvijene hrvatske županije

Autor: Poslovni.hr , 19. srpanj 2019. u 15:46
Foto: Zlatko Vrzan/Medjimurske novine

Udruga Kratki Opskrbni Lanac “Najbolje ‘z Međimurja” otvorila je danas u Čakovcu na adresi Trg Eugena Kvaternika 5 svoj prvi prodajni prostor odnosno dućan nazvan „Međimurski štacun”.

Riječ je o ugodnoj i već na prvi pogled simpatičnoj domaćoj trgovini koja u svojoj ponudi ima poljoprivredno-prehrambene proizvode dvadesetak međimurskih poljoprivrednika, piše Roberta Radović, a fotka Zlatko Vrzan za Međimurske novine. Oni će kroz godinu nuditi više od 150 vrsta različitih sezonskih proizvoda dopremljenih direktno s OPG-ova.

Inicijativa se ostvarila zahvaljujući Valentini Hažić, prvoj predsjednici udruge “Najbolje ‘z Međimurja” te svima koji imaju hrabrost na ovakav način, direktno bez prekupaca prodavati svoje proizvode, pod svojim imenom i prezimenom. A to su OPG Hažić iz Jurovčaka, OPG Trupković iz Novog Sela rok, Vinarija Tomšić iz Železne Gore, OPG Zadravec iz Oporovca, OPG Biber iz Podturna, Vinarija Preiner iz Svetog Urbana, OPG Lovrenčić iz Palovca i drugi. Pozvani su i drugi međimurski proizvođači pridružiti se ovoj inicijativi.

Valentina, odmalena radi na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu obitelji Hažić te je nedavno otvorila vlastiti obrt za poslovno savjetovanje i usluge u poljoprivredi i turizmu – AgroTina koji je inkubiran u novoobnovljenom potkrovlju zgrade TICM1. Na otvorenju je kazala:

– „Međimurski štacun” je prvi dućan ovakve vrste u Hrvatskoj. Uredili su ga u potpunosti sami proizvođači i riječ je o prvom organiziranom opskrbnom lancu u Hrvatskoj. Zahvaljujemo i Međimurskoj županiji koja nam je dala potporu za otvaranje ove trgovine. U trgovini imamo proizvode koji nose oznaku sljedivosti proizvoda naziva “najbolje ‘z Međimurja.

Na prigodnoj svečanosti otvaranja dućana uz domjenak s domaćim proizvodima, sokovima i pjenušcem riječi potpore ovom projektu dao je i župan Matija Posavec, naglašavajući kako su upravo ovakvi projekti sjajna prilika za promoviranje lokalnih proizvođača i njihovih zdravih proizvoda te pozvao kupce neka dođu i kupovinom daju potporu domaćim OPG-ovima.

„Međimursku štacun” radit će utorkom, srijedom, četvrtkom i petkom od 10 do 18 sati te u subotu od 8 do 14 sati. Nedjeljom i ponedjeljkom trgovina će biti zatvorena.

Komentirajte prvi

New Report

Close