FOTO: Kako izgleda isporuka mega sekcije za grupaciju Fincantieri

Autor: Poslovni.hr , 04. rujan 2019. u 13:28
FOTO: Press

S navoza br.1 u Brodograđevnoj industriji Split obavljeno je porinuće pramčanog dijela broda putničkog kruzera koji se nastavlja graditi u Anconi jednom od Fincantierijevih brodogradilišta u Italiji.

Riječ se o mega bloku ukupne dužine 110 metara, širine 28 metara, visine 19,25 metara i porinjavane mase 4.400 tona, gdje je veličina i značaj odrađenog posla, izražena financijski poput potpune izgradnje jednog trajekta.

Čast kumstva pripala je Zorki Penović djelatnici Službe financija, koja je upravo napunila 41 godinu radnog staža u Brodosplitu, te potom presjekla konop šampanjca i simbolično “porinula” novogradnju u more.

Mega blok uključuje pramčani bulb i donji dio forme pramca u koji su ugrađena dva bočna propelera (thrusteri), balastne i tankove goriva, kaljuže, crnih i sivih voda. Struktura trupa je s pet paluba s odrađenom pripremom za montažu putničkih kabina i interijera. Instalirani su kompletni cjevovodi, kabelske trase i sva druga oprema.

– Do sada je više od 10.000 tona opremljenih sekcija (mega blokova) za putničke kruzere isporučeno jednoj od najvećih brodograđevnih grupacija na svijetu, onoj Fincantieri, s kojom Brodosplit surađuje već godinama. Brodosplit neprestano ulaže kako bi zadovoljio talijanskog kupca u pogledu kvalitete, mogućnosti, konkurentnih ponuda i rokova isporuke te smo uvjereni da će na obostrano zadovoljstvo naša dugoročna kvalitetna suradnja dovesti do novih ugovora između naših tvrtki, istaknuo je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close