Poslovna 2024.
Poslovna 2024.

Fokus na kvaliteti i zelenoj tranziciji te još veća posveta istraživanjima, razvoju i inovacijama

Slaven Ružić, predsjednik Uprave PIK Vrbovca.

Slaven Ružić
29. studeni 2023. u 22:00
Predsjednik Uprave PIK Vrbovca Slaven Ružić/PD

Nijedna industrija u godini koja je na izmaku nije ostala imuna na turbulencije koje su potresale tržišta, pa tako ni industrija proizvodnje i prerade mesa. Inflacija, nestašica energenata i stalno rastuće cijene sirovina – tu je svakodnevnicu u prošloj godini u našoj djelatnosti dodatno zakomplicirala i pojava afričke svinjske kuge u Hrvatskoj.

Takva neizvjesnost tražila je neprestanu prilagodbu i angažman koji je prelazio uobičajeni set dnevnih poslovnih obveza, što je ponovno u punom svjetlu pokazalo koliko ovisimo o svojim vrijednim i predanim ljudima. U takvim okolnostima oni su još jednom pokazali svoju snagu, pa smo zahvaljujući njima i našem velikom iskustvu i znanju u industriji u kojoj prednjačimo kao tržišni lider, ispunili važne poslovne ciljeve u 2023.

Prije svega, održali smo proizvodnju na visokoj razini koja se od nas i očekuje i uz podršku Fortenova grupe, u čijem sastavu PIK Vrbovec posluje, uspješno realizirali veliku investiciju izgradnje novog pogona primarne obrade, ukupne vrijednosti 11 milijuna eura, čiji se početak rada očekuje u 2024. godini. Nastavili smo tržištu predstavljati nove i inovativne proizvode, što je sad već naš trademark i slijedi poslovnu filozofiju PIK Vrbovca koja neprestano prati svoje potrošače, između ostalog, i u odgovoru na promjene njihovih prehrambenih navika. To se, sudeći prema reakcijama potrošača, pokazalo kao pun pogodak.

U novoj godini - novi pogon

Uz podršku Fortenova grupe, uspješno smo realizirali veliku investiciju izgradnje novog pogona primarne obrade, ukupne vrijednosti 11 milijuna eura, čiji se početak rada očekuje u 2024.

Jako smo usmjereni na prevladavanje sad već stalnog problema hrvatskog gospodarstva, kontinuirani nedostatak radne snage, pa uz angažiranje naših kolega stranih radnika, ulazimo i u druge važne inicijative poput stipendiranja srednjoškolaca za zanimanja u našoj industriji. No, naši planovi nisu ograničeni samo na tržište, proizvodnju i inovacije u portfelju.

Smatramo da je odgovornost prema okolišu jednako važna kao što su i poslovni uspjesi stoga intenzivnije ulazimo u fazu pripreme za zelenu tranziciju te odražavajući našu viziju održivog poslovanja i smanjenja ekološkog utjecaja pripremamo i implementiramo projekte energetske učinkovitosti. U 2024., pak, predviđamo stabilizaciju tržišta i očekujemo usporavanje inflacije.

Ohrabruje nas to što će skokovi cijena usporiti jer to znači više sigurnosti kad je u pitanju planiranje budućnosti te više prostora da se dodatno posvetimo istraživanjima, razvoju i inovacijama u proizvodnji čije će rezultate osjetiti krajnji kupac. Svi naši dosadašnji uspjesi i budući planovi ne bi bili mogući bez naših zaposlenika kojima ćemo i u narednom periodu poboljšavati uvjete rada, a kroz društveno odgovorno poslovanje još više ćemo doprinijeti zajednici u kojoj poslujemo.

New Report

Close