Finaliziran prvi korak u restrukturiranju Đure Đakovića

Autor: Marija Brnić , 12. srpanj 2022. u 21:59
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Za ostvarenje prava glasa za te dionice dioničari će moći imenovati zajedničkog zastupnika, prema važećem zakonu o trgovačkim društvima.

Grupa malih dioničara Đure Đakovića koji su se na nedavnoj skupštini protivili predlozima koji su uvod u provođenje programa restrukturiranja grupacije, te su najavili privremenu mjeru radi pobijanja odluka na nadležnom trgovačkom sudu, nije zaustavila taj proces. Đuro Đaković objavio je na ZSE kako je 5. srpnja provedeno smanjenje temeljnog kapitala s 203,06 milijuna kuna na 2.03 milijuna kuna. Prema usvojenoj odluci ono je provedeno najprije povlačenjem 30 vlastitih dionica, te smanjenjem nominalne vrijednosti dionica s 20 na 10 kuna, a SKDD će, kako je objavljeno, 18. srpnja provesti i spajanje dionica, 50 u jednu, nominalne vrijednosti 10 kuna.

“Prilikom provedbe Korporativne akcije, SKDD će otvoriti zajednički račun povjerenika za sve dioničare kojima nakon provedene Korporativne akcije nije pripao cijeli broj (novih) dionica. Nakon provedbe Korporativne akcije, broj novih dionica koji im pripada bit će zaokružen na prvi manji cijeli broj (novih dionica), te će broj dionica na računu nematerijaliziranih vrijednosnih papira biti odgovarajuće umanjen”, stoji u objavi. Dijelovi postojećih dionica koje preostanu nakon ove akcije biti će upisani na Povjerenički račun i predstavljat će Povjerene dionice, a račun će voditi SKDD. Za ostvarenje prava glasa za te dionice dioničari će moći imenovati zajedničkog zastupnika, prema važećem zakonu o trgovačkim društvima. Dioničari čiji dijelovi dionica čine jednu ili više novih dionica, pak, moći će raspolagati dijelovima Povjerenih dionica, ako prethodno otvore zajednički račun nematerijaliziranih vrijednosnih papira u SKDD-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close