Cvjeta mu biznis: Evo kako u posljednje vrijeme posluje tvrtka Zorana Milanovića

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2019. u 09:33
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Bruto dobit iznosila je pak 629 tisuća kuna, odnosno 552.952 kune nakon plaćanja poreza, što pokazuje da je neto dobit u odnosu na 2017. godinu povećana za oko 93 tisuće kuna.

Ukupni prihodi povećali su se za gotovo 120 tisuća kuna, povećala se zarada iz inozemstva, smanjili su se prihodi od savjetovanja u Hrvatskoj, neto dobit prešla je pola milijuna kuna, no novih zapošljavanja nije bilo.

Ovako za 2018. godinu, kako doznaje Jutarnji list, izgleda poslovanje tvrtke EuroAlba Advisory, konzultantske tvrtke koju je prije tri godine osnovao bivši hrvatski premijer Zoran Milanović.

Bivši šef SDP-a, kojeg bi dio članova te stranke, kao i većina stranaka unutar Amsterdamske koalicije željeli vidjeti kao kandidata na predsjedničkim izborima, trenutačno je jedini zaposlenik tvrtke čije je sjedište u zagrebačkoj Miramarskoj 16.

Ukupni prihodi tvrtke za prošlu godinu iznose 744.970 kuna, što je povećanje od 20-ak posto u odnosu na 2017. kada su prihodi iznosili 625 tisuća kuna. Oko 115 tisuća kuna bili su ukupni rashodi Milanovićeve tvrtke, samo 13 tisuća kuna veći nego u prošlom promatranom razdoblju.

Bruto dobit iznosila je pak 629 tisuća kuna, odnosno 552.952 kune nakon plaćanja poreza, što pokazuje da je neto dobit u odnosu na 2017. godinu povećana za oko 93 tisuće kuna. To je kao da je cijelu prošlu godinu primao mjesečnu plaću od 46 tisuća kuna.

Ipak, iz financijskog izvještaja da se iščitati kako bivši hrvatski premijer mjesečno prima tek nešto više od tri tisuće kuna.

Komentari (9)
Pogledajte sve


da bi preživio od 3000 kn/mj., uzeo pozajmicu od Društva od 139.795 kn.

To je zapravo reket Komore , pod lihvarskim uvjetima otplate.

koju stopu ima ?

Sigurno nenamjensku za građanstvo 9,5% ili ipak je to privatni zajam možda na zadužnicu pa je to fleksibilno ,negdje između 0,5 i 50 %

Tako dobro posluje i zarađuje da se planira vratiti u politiku. Plaćene članke ostavite za predsjedničku izbornu kampanju.


Zoran Milanović i anglo-saksonski san , Hrvata

Nema kruha od ljenčine i štetočine!

Zoran Milanović i anglo-saksonski san , Hrvata

New Report

Close