Evo kako je poslovalo Todorićevo carstvo

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2016. u 12:23
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Za razliku od izazovne 2014., koju je Agrokor zaključio s gubitkom, 2015. je za Todorićevo poslovno carstvo bila znatno bolja.

Konsolidirano izvješće o poslovanju više od 50 tvrtki u sastavu koncerna Agrokor objavljeno ovih dana otkriva da je najveća hrvatska poslovna grupacija Agrokor u vlasništvu Ivice Todorića lani izbila na treće mjesto top liste hrvatskih dobitaša, iza Adrisa i HEP-a.

Kako piše tportal, za razliku od izazovne 2014., koju je Agrokor zaključio s gubitkom, 2015. je za Todorićevo poslovno carstvo bila znatno bolja. Uz povoljnije makroekonomske uvjete, promjenu trenda donijeli su prvenstveno pozitivni učinci od akvizicije Mercatora. Stvaranje vodećeg maloprodajnog lanca na području pet država bivše Jugoslavije omogućilo je i rekordnu prodaju vodećih Agrokorovih prehrambenih brendova. 

U prvoj godini, u kojoj je u cijelom razdoblju u poslovanje bio uključen doprinos Mercatora, akvizicije teške više od pola milijarde eura, broj zaposlenih u Todorićevom koncernu premašio je 60.000, a prihodi od prodaje porasli su 38,8 posto, na 47,2 milijarde kuna.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close