Ericssonu NT novi poslovi vrijedni osam milijuna eura

Autor: Josipa Ban , 04. siječanj 2024. u 20:00
S MUP-om je ugovorena isporuka novih mobilnih sustava za nadzor zelene granice/M. Mrkonjić/PIXSELL

Ugovoreni poslovi vezani su uz digitalnu transformaciju društva te modernizaciju komunikacijskih mreža.

Ericsson Nikola Tesla potpisao je nekoliko novih ugovora vrijednih gotovo 8 milijuna eura, bez PDV-a, izvijestili su iz kompanije. Ističu i da su ugovoreni poslovi vezani uz digitalnu transformaciju društva te modernizaciju komunikacijskih mreža.

Ericsson Nikola Tesla tako je s Ministarstvom unutarnjih poslova ugovorio isporuku novih mobilnih sustava za nadzor zelene granice tijekom 2024. godine, što će dodatno povećati tehničke kapacitete za nadzor zelene granice. Ističu i da nastavljaju suradnja s Hrvatskim cestama na izgradnji Nacionalne pristupne točke.

Riječ je o projektu u sklopu kojega će biti uspostavljeno glavno informacijsko čvorište za razmjenu prometnih i putnih podataka. S Ministarstvom kulture i medija, pak, potpisan je novi ugovor vezan uz projekt digitalizacije kulturne baštine (eKultura).

Cilj nacionalnog informacijskog sustava digitalne kulturne baštine eKultura je okupljanje digitalne kulturne baštine u Hrvatskoj te njezina bolja dostupnost javnosti, integrirano pretraživanje i pristup te trajna pohrana i zaštita. Iz najveće domaće ICT kompanije izvještavaju i da nastavljaju suradnju s Ministarstvom pravosuđa i uprave te Državnom geodetskom upravom vezano uz Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra.

Sa Središnjim državnim uredom za razvoj digitalnog društva ugovorena je isporuka Once Only Technical System (OOTS) platforme za razmjenu servisa na razini Europske unije. Potpisani su i ugovori vezani uz digitalizaciju javne uprave.

Ugovoreni su, kažu, i poslovi vezani uz modernizaciju komunikacijskih mreža na tržištu susjednih zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close