Ericssonu NT 1,8 mil. eura za softver pametnog prometa Splita

Autor: Poslovni dnevnik , 10. siječanj 2023. u 22:00
Inteligentni transportni sustav doprinijet će i smanjenju prometnih zagušenja/I. Čagalj/PIXSELL

Poslovi su vezani uz implementaciju softverskog rješenja za upravljanje prometom u kontrolnom centru i informiranje putnika te isporuku komunikacijske okosnice.

Ericsson Nikola Tesla ugovorio je poslove vrijedne više od 1,8 milijuna eura bez PDV-a za projekt “Uvođenje inteligentnih transportnih sustava na funkcionalnom prometnom području grada Splita”.

Poslovi su vezani uz implementaciju softverskog rješenja za upravljanje prometom u kontrolnom centru i informiranje putnika te isporuku komunikacijske okosnice.

U sklopu ugovora Ericsson Nikola Tesla uspostavit će i održavati softversko rješenje za Centar za kontrolu i nadzor prometa, uključujući izradu informacijske okosnice za podsustav “Upravljanje prometom – semaforski sustav i adaptivno upravljanje prometom” te razviti i implementirati mobilnu aplikaciju za informiranje putnika.

Navedeni projekt, čiji je naručitelj Grad Split, a realizirat će ga King ICT i Ericsson Nikola Tesla, vrijedan je više od 9,5 milijuna eura bez PDV-a i sufinanciran je kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. EU.

Sustav i oprema navedenog projekta bit će integrirani i implementirani po principu ‘projektiraj i realiziraj’ (eng. design & build), a predviđeno trajanje ugovora je 32 mjeseca.

Navedeni inteligentni transportni sustav će zahvaljujući tehnološkim performansama doprinijeti povećanju prometne efikasnosti, sigurnosti i održivosti te smanjenju prometnih zagušenja i emisiji štetnih plinova.

Komentirajte prvi

New Report

Close