Ericssonu novi ugovor od 50 mil. kuna u Crnoj Gori

Autor: Darko Bičak , 19. prosinac 2018. u 22:00
Čelnica ENT-a Gordana Kovačević i izvršni direktor CT-a Nikola Ljušev u Podgorici

Crnogorski telekom sprema se za uvođenje 5G mobilne tehnologije.

Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisao je novi ugovor u Crnoj Gori vrijedan 50 milijuna kuna s Crnogorskim telekomom (CT) u području radijske pristupne mreže i mobilne jezgrene mreže te drugih značajnih projekata.

Naime, kako su objavili iz ENT-a, sukladno okvirnom sporazumu između dviju tvrtki, ugovor o novom investicijskom ciklusu CT-a do 2021. jučer su u Podgorici potpisali Nikola Ljušev, izvršni direktor CT-a i Gordana Kovačević, predsjednica Uprave ENT-a.

Kako su izvijestili iz ENT-a, radijska mreža CT-a bit će modernizirana najnovijim proizvodima i rješenjima iz portfelja Ericssonovog radijskog sustava (ERS) koja će podržavati postojeće tehnologije, a također će biti spremna i za nadolazeću 5G mrežu.

Dodaju da navedeni sustav nudi vodeće performanse u pogledu ugljikovog otiska uz najnižu potrošnju energije. Ova nadogradnja će građanima Crne Gore osigurati potreban kapacitet i brzine prijenosa za sve zahtjevnije mobilne aplikacije. Suradnja će u navedenom razdoblju uključivati i nadogradnju mobilne jezgrene mreže Crnogorskog telekoma najnovijim Ericssonovim softverskim rješenjima što će doprinijeti boljem korisničkom iskustvu.

Od projekata, u narednoj godini ističemo projekt migracije postojećeg sustava operativne podrške na najnovije Ericssonovo rješenje za nadzor i upravljanje mrežom (ENM) čime će se olakšati brza reakcija na terenu i osigurati kontinuirana visoka kvaliteta usluga korisnicima crnogorskog operatora. Ljubašev je tom prigodom istaknuo da je CT u posljednje tri godine investirao protuvrijednosti većoj od 250 milijuna kuna. 

Komentirajte prvi

New Report

Close