Ericssonu Nikola Tesla novi ugovori vrijedni 2,4 milijuna eura

Autor: Josipa Ban , 02. siječanj 2023. u 22:00
Za Ministarstvo kulture i medija na čijem je čelu Nina Obuljen Koržinek izradit će Nacionalni arhivski informacijski sustav/M. Lukunić/PIXSELL

Ericsson NT tako će u nastavku godine raditi na digitalnoj transformaciji Ministarstva kulture i medija, Ministarstva unutarnjih poslova te Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Na samom početku godine Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore s hrvatskim državnim i javnim ustanovama vrijedne 2,4 milijuna eura.

Ovi su ugovori, stoji u priopćenju jedne od najvećih domaćih tehnoloških kompanija, usmjereni na daljnju digitalnu transformaciju.

Ericsson NT tako će u nastavku godine raditi na digitalnoj transformaciji Ministarstva kulture i medija, Ministarstva unutarnji poslova te Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Za Ministarstvo na čijem je čelu Nina Obuljen Koržinek Ericsson će raditi na razvoju Nacionalnog arhivskog informacijskog sustava čija je svrha unaprijediti upravljanje dokumentarnim i arhivskim gradivom u državnoj upravi i drugim javnim službama te povećati dostupnost i iskoristivost informacija.

S MUP-om se pak, stoji u priopćenju, nastavlja suradnja u području zaštite zelene granice u sklopu koje će biti isporučeni novi mobilni sustavi za nadzor zelene granice i to na ljeto 2023. Ovaj će projekt biti realiziran u suradnji s tvrtkama Securitas Hrvatska i Hidraulika promet.

S Klinikom za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” potpisan je ugovor o održavanju integriranog bolničkog informacijskog sustava. Iznosi svakog pojedinačnog ugovora nisu navedeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close